ANVA ID officieel OpenID gecertificeerd

ANVA is vanaf heden officieel OpenID gecertificeerd voor haar ANVA ID oplossing gebaseerd op het OpenID Connect protocol. ANVA ID is de functionaliteit om in te loggen en een identiteit te bepalen bij het gebruik van het cloud gebaseerde platform ANVA Hub.

Wat betekent de OpenID Connect certificering?

OpenID Connect is een open standaard authenticatieprotocol dat gebaseerd is op de OAuth 2.0 specificaties. Middels gestandaardiseerde flows op basis van REST/JSON berichtenverkeer maakt het integraties met eigen en externe applicaties op een eenvoudige manier mogelijk. Hierbij treedt ANVA ID op als identity provider (OIDC IdP) en applicaties zoals ANVA Hub en andere externe applicaties als relying party (OIDC RP). ANVA ID maakt onder andere single sign-on in het applicatielandschap van ANVA mogelijk. De certificering toont aan dat dergelijke relying parties verzekerd zijn van een goede werking met ANVA ID.

Afscheid van oude inlogmethode

Nu aangetoond is dat ANVA ID aan de OpenID Connect standaard voldoet, zal ANVA overgaan tot het uitfaseren van de oude inlogmethode op ANVA Hub. De oude inlogmethode is namelijk niet gebaseerd op een openbare standaard, waardoor interoperabiliteit met andere applicaties niet eenvoudig mogelijk is. Ook voldoet de oude inlogmethode niet meer aan de hoogste security eisen die ANVA aan haar software stelt.

Via diverse kanalen zal ANVA binnenkort informatie verstrekken over de overgang van de oude inlogmethode op ANVA ID. De inlogmethode op basis van ANVA ID is al volop in gebruik door ANVA zelf en door enkele partners en derde partijen.

Stephan Barmentloo, Product owner: “Met de OpenID certificering zet ANVA de volgende stap in het creëren en openstellen van het ANVA Hub platform. De certificering geeft klanten, partners en derde partijen zekerheid over de mogelijkheden en kwaliteit van het platform”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief