Optimale klantbediening door relevante klantdata

Uitgebreide en overzichtelijke rapportages, selecties en dashboards, waardoor je op ieder moment van de dag weet hoe jouw bedrijf ervoor staat. Sinds kort heeft ANVA daar een unieke oplossing voor, namelijk: Business Insights. Daarmee onderbouw je intuïtieve beslissingen met gegronde, feitelijke gegevens. Onze dashboards helpen je de juiste portefeuillekeuzes te maken. Zo weet jij zeker dat je jouw meest relevante klanten actief beheert, zonder je zorgen te hoeven maken of je intuïtie wel klopt.

Business Insights (BI) is de nieuwe rapportagemodule van ANVA. Deze allereerste ANVA 6 module is 24/7 online toegankelijk via een browser. Vanuit ANVA 4/5 worden gegevens ingeladen en geeft BI overzichtelijk dashboards, rapportages en onderliggende contractinformatie van jouw klanten weer. Ieder scherm kent een vaste opbouw, gesorteerd op onderwerp in zogenaamde domeinen. Zo heb jij in één oogopslag inzicht in actuele portefeuille- en omzetoverzichten, je debiteurenanalyse, ANVA-labels en coderingen, openstaande agenda’s en achterstallige werklijsten. Wens je informatie over specifieke periodes, branches, maatschappijen, klantgroepen of regio’s? Ook die selecteer je snel en eenvoudig in de verschillende dashboards.

De 3 belangrijkste voordelen van BI

Business Insights geeft inzicht, zekerheid, helpt je bij dagelijkse werkzaamheden en in het maken van de juiste beslissingen binnen jouw organisatie. Maar dat niet alleen!

 

1. Non-stop bedrijfsinzicht

Business Insights geeft via een browser (locatie onafhankelijk) 24 uur per dag, zeven dagen in de week inzicht in jouw bedrijfsresultaten en openstaande acties. Onze innovatieve tooling helpt jou gegarandeerd vooruit, zodat jij weet wat je kan doen om jouw bedrijf te laten groeien.

2. Jouw route naar concurrentievoordeel

Persoonlijke aandacht, intuïtie en goede routines zijn waardevol voor klanten van elk bedrijf. Ook voor jou dus. Door de brij aan klantgegevens en dagelijkse hectiek valt het echter niet mee om beslissingen met de juiste feiten te onderbouwen. De eenvoudige portefeuille- en omzetoverzichten van Business Insights ondersteunen je aan de hand van jouw eigen data uit ANVA. De dashboards geven inzicht in de samenstelling van je bedrijfsvoering en helpen je om te kiezen welke klantgroepen meer beheer nodig hebben. Op deze manier onderscheid jij je van andere adviseurs, blijven klanten langer aan jou gebonden en zie jij jouw toekomstige inkomen groeien.

2. Jouw route naar concurrentievoordeel

Persoonlijke aandacht, intuïtie en goede routines zijn waardevol voor klanten van elk bedrijf. Ook voor jou dus. Door de brij aan klantgegevens en dagelijkse hectiek valt het echter niet mee om beslissingen met de juiste feiten te onderbouwen. De eenvoudige portefeuille- en omzetoverzichten van Business Insights ondersteunen je aan de hand van jouw eigen data uit ANVA. De dashboards geven inzicht in de samenstelling van je bedrijfsvoering en helpen je om te kiezen welke klantgroepen meer beheer nodig hebben. Op deze manier onderscheid jij je van andere adviseurs, blijven klanten langer aan jou gebonden en zie jij jouw toekomstige inkomen groeien.

3. Intuïtief gebruik

Met onze gebruikersvriendelijke oplossing geeft Business Insights snel toegang tot waardevolle inzichten in de data. In het ANVA Dataplatform wordt de data verzameld en vervolgens geïntegreerd en getransformeerd voor gebruik. Business Insights biedt een intuïtieve gebruikersinterface waarmee je gemakkelijk interactieve dashboards en visualisaties verkent, nieuwe inzichten ontdekt, trends identificeert en beslissingen ondersteunt. BI is een alleen-lezen module. Als gebruiker kan je dus nooit onbedoeld gegevens muteren of verwijderen in ANVA 4/5. Wel zo veilig.

Een inkijkje in Business Insights

 

Klik op het screenshot voor een vergroting.

Marline van Ramselaar, Product Owner bij ANVA

“Business Insights geeft een diepgaand inzicht in data, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen. Het biedt onze klanten de mogelijkheid om te transformeren van een proces gestuurde naar een data gestuurde benadering. Met ons team hebben we de dashboards in co-creatie met ANVA klanten gebouwd. Een waardevol proces, waarbij we de specifieke wensen en behoeften hebben verkend en vertaald naar dashboards. Dat heeft geresulteerd in een uitgebreid assortiment aan snelle en intuïtieve dashboards waarmee je als klant snel inzichten verkrijgt die je kunt omzetten naar acties en tastbare resultaten.”

Actief portefeuillebeheer voor een gezonde toekomst

De afgelopen jaren is er in de verzekerings- en adviesmarkt veel aandacht voor portefeuillebeheer en optimale klantbediening. Voor een gezonde toekomst is het monitoren van bedrijfsvoering en het schaalbaar maken van klantbediening een must. Niet alleen vanwege klant- en inkomstenbehoud, maar ook door de wettelijke verplichting vanuit toezichthouders zoals de AFM. Daar je weg in vinden is niet eenvoudig. Dat verandert door de komst van Business Insights, want zonder automatisering is die opgave niet te doen.

Branchevereniging Adfiz heeft in haar nieuwjaarspeiling onder financieel adviseurs uitgevraagd welke onderwerpen zij in 2024 prioriteit geven. Directeur Enno Wiersma legt uit: “Groei, en dan vooral ook binnen de bestaande portefeuille, staat al jaren in de prioriteitenlijst van onze adviseurs. Bij twee op de drie kantoren staat het in de top vijf van strategische prioriteiten. Goede intelligence over je eigen bedrijf helpt om de focus goed te richten omdat je van een scherpe analyse kunt uitgaan.

De nieuwe rapportagemodule van ANVA biedt nuttige tooling waarmee adviseurs echt geholpen zijn om hun processen te versnellen en aan te scherpen. Met de dashboards en rapportages van ANVA Business Insights laat ANVA innovatie zien,
dat juich ik toe.”

Business Insights: kosteloos voor ANVA-klanten

Business Insights is te gebruiken door alle ANVA-klanten. Het helpt je organisatie sturen op basis van met cijfers onderbouwde feiten. Overtuig jezelf van de meerwaarde voor jouw bedrijf. Vraag vandaag nog jouw kosteloze aansluiting aan en ontdek de voordelen die het biedt ten opzichte van het rapportagesysteem in ANVA 4/5 en andere dashboard leveranciers in de markt.

Business Insights starten?

Heb je vragen?
Neem dan contact op Koen Zeggelaar (033-4798200) of mail naar verkoop@anva.nl.

Direct starten?
Maak als ANVA-beheerder eenvoudig een ticket aan via customer support en kies: ‘Starten met Business Insights’. Dan bellen wij je om samen de benodigde informatie voor de aansluiting compleet te maken. Daarna gaan we aan de slag gaan om Business Insights te activeren en krijg je van ons een eerste persoonlijke startbegeleiding als aftrap.

 

ANVA Academy logo met afstudeer hoedje

 ANVA sneller, beter en slimmer gebruiken.

Om je op weg te helpen met Business Insights raden we je aan om vanuit ANVA Academy een training te volgen, zodat jij alles uit de dashboards kunt halen. Met onze online gebruikerstraining beschik je in no-time over de juiste skills om zelfverzekerd en vlot aan de slag te gaan. Liever de flexibele of uitgebreide aanpak volgen? Dan is een trainingsdag of pakket op maat de perfecte afstemming op jouw behoefte. Train je team, een hele afdeling of specifieke groep gebruikers in een keer.

Gebruikerstraining Business Insights

Deze online training is speciaal ontworpen voor (nieuwe) gebruikers die nog niet volledig vertrouwd zijn met het navigeren in de Business Insights dashboards. We nemen je mee op ontdekkingstocht langs alle mogelijkheden en bespreken verschillende visualisaties die je kunnen ondersteunen bij het gebruiken en analyseren van je gegevens.​

​Leer hoe je optimaal gebruik maakt van Business Insights door te navigeren, te filteren en te zoeken binnen de tool. Ontdek de kunst van het interpreteren van diverse grafieken, meters en tabellen, Ook gaan we dieper in op het aanmaken van bookmarks, zodat je snel toegang hebt tot de belangrijke inzichten.​

Met deze training beschik je in no-time over de juiste tools en vaardigheden om zelfverzekerd aan de slag te gaan met Business Insights en het maximale uit je gegevens te halen!​

Duur: 2 uur
Aantal deelnemers: maximaal 8
Kosten 2024:
€ 65,00 per persoon excl. BTW
Docent: een ANVA Certified Trainer
Locatie: Online via MS Teams

Maatwerktraining Business insights

Liever de flexibiliteit om een training te krijgen die perfect is afgestemd op jouw behoefte? Het is met een maatwerk training mogelijk om een hele afdeling of een groep gebruikers in één keer te trainen. Gebruikers kunnen dan gezamenlijk leren navigeren, filteren en de volledige diepte van Business Insights begrijpen binnen de context van jouw organisatie. Ook is het mogelijk om gespecialiseerde trainingen te houden voor specifieke domeinen binnen Business Insights, zoals de schade- en omzet app. Of misschien ben je op zoek naar een mix van gebruikerstraining en het gebruiken van de presentatiefuncties.​

​Onze maatwerktrainingen kunnen op aanvraag worden gegeven, zowel bij ANVA als op locatie. Of je nu de finesse van individueel gebruik wilt verkennen of als team de diepte van specifieke domeinen wilt begrijpen, wij staan klaar om je te begeleiden. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe je het maximale uit Business Insights kunt halen op jouw eigen voorwaarden!

Duur: in overleg
Aantal deelnemers: in overleg
Kosten 2024: in overleg
Docent: een ANVA Certified Trainer
Locatie: Fysiek en online zijn mogelijk

anva-hub-wave-background

Lees meer over onze deeloplossingen:

anva paketten icon
ANVA

ANVA 4/5

Het centrale verzekeringssysteem voor relatie, polis, schadeadministratie en je financiële verwerking.

anva paketten icon
ANVA

Extract

Extract jouw data veilig, snel en op ieder moment naar je applicatielandschap.

anva paketten icon
ANVA

Dataplatform

Om eenvoudig, efficiënt en betrouwbaar data te ontsluiten van je ANVA verzekeringsadministratie naar het applicatielandschap en je BI-oplossing.

anva paketten icon
ANVA

Postbus

Ontzorg agenten door de automatische en efficiënte aanlevering van verzekeringsdocumenten via Aplaza.

anva paketten icon
ANVA-AWI

Product Engines

Altijd 100% de juiste premie. Tarifeer, accepteer, prolongeer en muteer eenvoudig en snel met de rekenboxen en acceptatie engines van Insurance Product Content.

anva-hub-wave-background

Lees meer over onze deeloplossingen:

anva paketten icon
ANVA

ANVA 4/5

Het centrale verzekeringssysteem voor relatie, polis, schadeadministratie en je financiële verwerking.

anva paketten icon
ANVA

Extract

Extract jouw data veilig, snel en op ieder moment naar je applicatielandschap.

anva paketten icon
ANVA

Dataplatform

Om eenvoudig, efficiënt en betrouwbaar data te ontsluiten van je ANVA verzekeringsadministratie naar het applicatielandschap en je BI-oplossing.

anva paketten icon
ANVA

Postbus

Ontzorg agenten door de automatische en efficiënte aanlevering van verzekeringsdocumenten via Aplaza.

anva paketten icon
ANVA-AWI

Product Engines

Altijd 100% de juiste premie. Tarifeer, accepteer, prolongeer en muteer eenvoudig en snel met de rekenboxen en acceptatie engines van Insurance Product Content.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief