Samenwerking en veerkracht

Enno Wiertsema, directeur van Adfiz vertelt Het is in onze sector alweer bijna business as usual. De hoogste tijd dus voor reflectie. Wat heeft me, zo vroeg ik me af, terugkijkend op de afgelopen wonderlijke periode, nu echt geraakt? Dat was de samenwerking tussen advieskantoren, volmachten en verzekeraars. Het adaptatievermogen van de financiële sector heeft zich in 2020 al van haar beste kant laten zien. De snelheid waarin er werd geschakeld en het tempo waarin een nieuwe vorm van klantbediening, hybride of online, werd opgepakt vind ik bemoedigend.

Onze keten, van adviseurs tot serviceproviders, volmachten en (her)verzekeraars, blijkt over enorme veerkracht te beschikken. De sterke onderlinge samenwerking ontstond direct bij de start van de nationale lockdown. Ik stond versteld van de snelheid van afstemming met daarbij steeds de belangen van de consument op één. Premiestops van enkele weken tot restauranteigenaren die volledig verzekerd met hun privé auto maaltijden mochten rondbrengen. Het kon, het mocht, maar bovenal was het hard nodig!

Ook als branchevereniging sprongen wij bij waar mogelijk. Om antwoord te geven op de vele ontstane vragen struinden we stad en landingspagina’s af en waren we continu in overleg met verzekeraars en het Verbond van Verzekeraars. Onze jaarlijkse evenementen vonden online plaats in de hoop zo de verbinding met elkaar te behouden. Als ik terugdenk aan deze periode, komt ook ons initiatief om leden persoonlijk te benaderen bij me naar boven. Een ‘simpel’ telefoontje en de vraag: hoe gaat het met je? bracht veel teweeg.

Dat we wel degelijk goed kunnen samenwerken als sector is gebleken. Als we echt hetzelfde voor ogen hebben, namelijk wat er nodig is om verandering voor onze klanten te realiseren, kunnen we wonderen verrichten binnen onze keten, zo blijkt. Laten we de veerkracht die ons heeft verbonden ook inzetten bij het optimaliseren van de kwaliteit van gegevensuitwisseling. Want ondanks het feit dat het werk dat wij doen ontzettend afhankelijk is geworden van techniek, staan er mooie dingen te gebeuren op het moment dat ons aanpassingsvermogen gelijk is aan technische vernieuwingen en verbeteringen. Vertrouwen is de basis, gecombineerd met de wil om het samen te doen. De wil om het samen te doen en begrip voor elkaars situatie maken dat ketenpartners dezelfde richting op bewegen. Laten we, nu de maatregelen mondjesmaat afnemen, onze samenwerking en veerkracht vasthouden. Ik kijk alvast uit naar de vele positieve bijwerkingen!

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief