Oude vertrouwde koppelingen in een nieuw jasje

De servicedesk vertelt Veel van jullie gebruiken koppelingen bij het invoeren van relaties en contracten. Je kunt dan denken aan voertuigkoppelingen, Fish, Roydata en veel meer. Steeds meer koppelingen hebben we in een nieuw jasje gestoken en lopen via ANVA Hub. In deze blog neem ik jullie mee in de reden hierachter, welke koppelingen al beschikbaar zijn.

Je kan misschien denken: waarom moeten de koppelingen die ik nu gebruik omgezet worden? De koppelingen die ik nu gebruik werken goed. Daar hebben we meerdere redenen voor. De eerste is dat we hard werken aan onze adviesoplossing op ANVA Hub en dat we daar de komende jaren ook steeds meer gaan bieden voor volmachten, verzekeraars en serviceproviders. Het overzetten van de koppelingen is hiervan de eerste stap. Door de koppelingen via ANVA Hub aan te bieden kunnen we de mogelijkheid gaan creëren om ze via API’s aan te roepen. Dat sluit goed aan bij de steeds groter wordende vraag om andere oplossingen aan te sluiten op ANVA.

Een andere reden is dat de code van ANVA Backoffice 25 jaar oud is. Daar zijn we trots op, maar dat is ook erg lang voor een techniek. Door koppelingen over te zetten en weg te halen uit de ANVA Backoffice wordt de code overzichtelijker, gaat onderhoud plegen makkelijker en worden testen nog betrouwbaarder. Om dit laatste te bereiken hebben we jullie hulp hard nodig. Iedereen moet namelijk over zijn op de nieuwe koppeling, voor we deze verwijderen uit ANVA Backoffice. Recentelijk hebben onze volmachten hier al een mail over ontvangen ter inventarisatie van het gebruik van de Fish/CC koppeling. Maak je wel gebruik van de Fish/CC koppeling, maar heb je geen mail ontvangen? Maak dan een ticket aan op support.anva.nl om ons op de hoogte te brengen.

Dat ANVA een heel breed en complex softwarepakket aanbiedt is ook te zien in de grote hoeveelheid koppelingen die we aanbieden vanuit ANVA Backoffice. Onderstaande koppelingen hebben we al in een nieuw jasje gestoken op ANVA Hub. Belangrijk om te weten is dat je voor het gebruik van deze koppeling gewoon in ANVA Backoffice blijft werken op de vertrouwde manier, alleen draait op de achtergrond de nieuwe techniek van ANVA Hub. Meer informatie over de koppelingen is te lezen in onze ANVA help.

Vernieuwde koppelingen:

 • RDC voertuigkoppeling: deze wordt door alle kantoren die ermee werken al sinds 2019 uitsluitend via ANVA Hub gebruikt.
 • Audascan en Rolls voertuigkoppeling
 • XML-interface
 • CED
 • Postcodekoppeling: door jullie zelf aan te zetten in het pad BYSS deel VIII en direct te gebruiken
 • Fish/CC: wordt al door ruim 15 kantoren gebruikt en werkt vanaf de 50.P01.10 stabiel
 • UBO-koppeling van de VNAB werkt vanaf de 50.P01.10
 • Roy-Data: gaat vanaf de 50.P02.10 in pilot. Wil je meedoen met deze pilot? Laat het ons dan weten door een ticket aan te maken op support.anva.nl

Naast deze bestaande koppelingen biedt ANVA Hub ook nieuwe koppelingen aan die je met ANVA Backoffice kunt gebruiken:

 • Concapps
 • DDI Robots
 • EMS
 • Telefoniekoppeling

Fish/CC koppeling

De Fish en CC koppelingen helpen bij het uitvoeren van diverse controles op het gebied van fraude en compliancy. Voorheen zag je het resultaat alleen door naar het volledig dossier te gaan en daar het resultaat op te zoeken. De koppelingen maken dit overbodig, nu zie je bij het openen van een relatie in een oogopslag op de polis staan of de controles zijn uitgevoerd en wat het resultaat hiervan was.

Meer informatie zie je in bovenstaand gecombineerde overzicht van Fish/CC en UBO (VNAB). Op die manier proberen we iedere koppeling die we overzetten te verbeteren door klantwensen mee te nemen.

Koppelingen worden iedere twee weken getoond in onze review. Wil je daar een keer aanhaken laat het dan weten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief