Onze technische productontwikkeling staat nooit stil

Tijdens ANVA Open up stonden Guido Schoonheim (CTO ANVA) en Justin Schlee (CSO ANVA) uitgebreid stil bij onze technische productontwikkelingen. We hebben al hun ins en outs voor jou gebundeld tot een compleet overzicht, zodat jij in één oogopslag ziet wat je de komende tijd van ons kunt verwachten.

Ontwikkelingen ANVA 4/5

Afgelopen jaar stond een grote open hart operatie binnen ANVA 4/5 gepland. Om onze gebruikersprofielen aan te sluiten op vernieuwde wet- en regelgeving moesten we diep in de kern van ons systeem aanpassingen doorvoeren. Een spannende exercitie, die door uitgebreide tests aan de voorkant uitzonderlijk goed is verlopen. Naast deze operatie hebben we ons gericht op de vernieuwing van agentberichten, koppeling met Exact online en de bouw van onze datawarehouse oplossing voor klanten, de Dataplatform. Voor efficiënte en betrouwbare data-ontsluiting, maar ook om de ANVA 4/5 software te ontlasten van allerlei zware belastingen, zoals grote bevragingen van data. Ook hebben we een grote hoeveelheid wijzigingen doorgevoerd binnen het project UIV (Uniforme Inrichting Volmachtketen), wat in lijn licht met onze focus op kwaliteit.

In 2023 blijft de kwaliteit van onze dienstverlening een belangrijk aandachtspunt. Zo zijn we gestart met de uitrol van Customer Succes Teams, begint na de zomer een nieuwe lichting deelnemers aan onze Cobol University en startten we pilots voor de Datastore en ondersteuning van nieuwe pakketkortingsregels. Ook hebben we meerdere testers voor onze software aangenomen om de capaciteit op dat vlak te vergroten en investeren we sterk in testautomatisering. Terwijl het ANVA 4/5 team groeit, scherpen we ons ontwikkelproces voortdurend aan, met als motto ‘elke release beter dan de vorige’. Daarnaast blijven we actief om het aantal RFC’s – dat we in 2022 al flink hebben gereduceerd – zo laag mogelijk te houden.

Uiteraard kijken we ook goed om ons heen en luisteren we naar jullie wensen. Zo is er onder andere een apart team gestart om diverse beurs verbeteringen in onze software door te voeren, zetten we onze ontwikkelaars in voor de bouw van centrale reken- en acceptatie engines en onderzoeken we welke branche initiatieven nu echt relevant zijn voor onze klanten, zodat wij deze het beste kunnen borgen. Ons doel is duidelijk: we blijven stevig investeren in ANVA 4/5.

Toekomstplannen ANVA 6

Als waardige opvolger van ANVA 4/5 werken we op de achtergrond aan de ontwikkeling van ANVA 6. Dit is vooralsnog de werknaam, we komen later met een meer betekenisvolle naam. Om deze cloud gebaseerde ANVA software op te kunnen leveren zijn er veel componenten die door ons gerealiseerd gaan worden. Met de realisatie van ANVA Hub is al een mooie basis gelegd, zoals bijvoorbeeld een component voor inloggen en de koppelingen die werken met applicatie en data leveranciers en waarop de polisvolumes staan. Meer dan 2.500 kantoren maken al gebruik van ANVA Hub. Zij zetten bijvoorbeeld de ANVA Postbus in om berichten naar verzekeraars, intermediairs of tussenpersonen te verzenden. Door dit te koppelen met vele diverse bronnen ontstaat er een veranderend IT landschap waar we, met behulp van ons Dataplatform  en rekenboxen en acceptatie engines, kunnen versnellen van data naar informatie. Inmiddels genereert dit platform ruim 30 miljoen transacties per jaar.

Bij het realiseren van de toekomstplannen van ANVA hoort ook dat we de kroonjuwelen van ons bedrijf (ANVA 4/5) vervangen. Met ANVA 6 kun je voldoen aan de gewenste geüniformeerde volmachtketen en een duidelijke structuur met standaardisatie neerzetten, die nu in ANVA 4/5 wel eens ontbreekt. We zoeken hierbij naar de balans tussen gestructureerde data en de vrijheid om als ondernemer snel unieke producten naar de markt te kunnen brengen. Vervolgens kun je daar verschillende validatielagen aan toevoegen: van externe koppelingen tot interne procescontrole. Hierdoor groeit onze software van te veel vrijheid en geprogrammeerde werkprocessen naar gemodelleerde processturing.

De ontwikkeling van ANVA 6 is momenteel volop gaande en zal ook de komende jaren een belangrijk speerpunt voor ons zijn. We focussen ons in deze fase op de werking van het mechanisme om uiteindelijk een intuïtieve applicatie te realiseren. Tot nu toe behaalden we al onze deadlines. We hopen onze ontwikkelingen ook de komende tijd volgens planning op te kunnen leveren, zodat vanaf medio 2024 de eerste klanten kunnen gaan testen.

Ben je benieuwd naar de huidige status van onze ontwikkelingen of heb je een vraag of opmerking? Laat het ons gerust weten. We komen graag met je in contact!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief