Onze eigen software gebruiken helpt in ondersteunen

Naomi van de servicedesk vertelt Een van de speerpunten van de Servicedesk is: "We denken meer vooruit en zijn proactief". Een direct gevolg daarvan is deze maandelijkse blogpost. Iedere maand geeft Naomi je de laatste informatie en neemt ze je mee in wat er op dit moment speelt. Dit keer: gebruikmaken van onze eigen software.

Ik hoor jullie denken, hoe kan de Servicedesk in hun werk nu gebruik maken van de ANVA Software? Ze gaan toch geen verzekeringen verkopen aan ons? Dat klopt natuurlijk helemaal. Maar net zoals jullie is ook voor ons het onderhouden van de klantrelatie belangrijk en daar helpt een goed klantbeeld bij. Laat dit klantbeeld nu een van de onderdelen op ANVA Hub zijn. Ik vertel je graag hoe we hier gebruik van maken en hoe dit ons helpt.

We zijn begonnen om onze klanten in te voeren als klanten binnen onze eigen organisatie. Bij de klant staat niet alleen onze contactpersoon, maar ook wie er bij ons servicelevelmanager en accountmanager is. Zo kunnen alle collega’s snel inzien wie ze aan onze kant kunnen benaderen of moeten informeren als er dingen spelen. De gespreksverslagen en de online SLA Rapportage zijn direct in te zien. Door actief gebruik te maken van de notities kan iedereen snel inzien welke bijzonderheden er spelen en daar de juiste aandacht aan geven.

 

Maar ANVA Flow helpt ons nu misschien wel het best. We hebben diverse workflows aangemaakt voor het plannen van afspraken, conform de SLA en het voorbereiden daarvan. Middels vaste processtappen die op de juiste collega in de werklijst staan, helpen we al onze klanten op een generieke manier en kunnen we elkaar beter opvangen bij ziekte of verlof. We willen de komende weken de workflows uitbreiden met stappen om onze klanten te informeren bij het overgaan naar een nieuwe release of het afhandelen van eventuele escalaties (ook al zetten we natuurlijk liever in op het voorkomen daarvan).

Dat deze manier van werken aanstekelijk werkt binnen ANVA is al snel gebleken. Voor de pilot die we zijn gestart met klanten voor onze Adviesoplossing op ANVA Hub zijn inmiddels ook relaties aangemaakt binnen onze eigen organisatie. Op deze manier zorgen we dat we blijven aanhaken bij deze klanten gedurende de pilot en dat we ook op de Servicedesk kunnen volgen welke gesprekken er met de Productowner en Accountmanager plaatsvinden.

Buiten de hulp in onze werkprocessen en het klantbeeld wat we hiermee opbouwen is het een groot voordeel dat we onze eigen software goed leren kennen en ervaren waar jullie als klant tegenaan gaan lopen. Zo kunnen we als collega’s vroeg in het ontwikkelproces al meedenken en feedback geven zodat het product al voordat jullie er mee werken geoptimaliseerd wordt. Waar de meeste van ons de ANVA Backoffice kunnen dromen is de ANVA Hub ook voor ons nieuw. Door er op deze manier actief mee te werken bouwen we kennis op die ook blijft hangen!

Net als onze pilotklanten kijken we uit naar de koppeling met Office365 zodat we daarmee het klantbeeld nog beter kunnen vullen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief