Het werken met uniforme polisschermen wordt nog makkelijker

Van branche- naar maatschappijspecifiek In samenwerking met de Stichting Uniforme Inrichting Volmachtketen (SUIV) is ANVA het afgelopen jaar druk bezig geweest om voor alle particuliere schadeverzekeringen uniforme polisschermen te ontwikkelen. Nu bijna alle particuliere schermen klaar zijn voor gebruik, zetten we een volgende stap in het doorontwikkelen waardoor de schermen nog makkelijker worden om mee te werken.

Tijdens de ontwikkeling van de uniforme polisschermen is ANVA in samenwerking met ons klantpanel tot het huidige ontwerp van de schermen gekomen. Toch is er ruimte voor verbetering. De huidige noodzakelijke herziening van de productdefinities door de verzekeraars geeft ons tevens de ruimte om alle ontvangen feedback van onze klanten te verwerken in de eerste generatie schermen en definities.

Van branchespecifiek naar maatschappijspecifiek

Op dit moment zijn alle uniforme schermen branchespecifiek. Dit betekent dat informatie vastgelegd moet worden die alle maatschappijen gebruiken. Hoewel dit voordelen biedt, zorgt deze manier van vastlegging voor extra complexiteit en tijd. Naar aanleiding van deze klantfeedback heeft ANVA de keuze gemaakt om de uniforme schermen juist maatschappijspecifiek te maken, waardoor alleen de labels die door de maatschappijen worden gespecificeerd vastgelegd dienen te worden. Zo krijg je niet meer een uniform scherm speciaal voor autoverzekeringen, maar een scherm voor autoverzekeringen van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden. Op deze manier wordt het werken met de schermen nog makkelijker en eenvoudiger. Uiteraard kun je de labels die je extra wilt gebruiken op de daarvoor bedoelde tabbladen toevoegen.

ANVA houdt rekening met een doorlooptijd van drie maanden voor de omzetting van de huidige 260 polisschermen. Het moge duidelijk zijn dat we hierbij grote afhankelijkheid hebben met de snelheid waarmee de maatschappijen de opgeschoonde AFD-definities bij ons aanleveren. De uitlevering en informatie van de aangepaste schermen zal op de gebruikelijke wijze plaatsvinden.

Van deze omzetting naar maatschappijspecifieke producten zal ANVA de gevolmachtigden tekst en uitleg geven hoe ze hier het beste mee kunnen omgaan. Mede afhankelijk van de mate van labelaanpassingen op de nieuwe schermen.

Verdere doorontwikkeling

Naast deze verfijning van de uniforme schermen hebben we met diverse maatschappijen en SUIV onze ideeën besproken over verdere doorontwikkeling. Wij vinden het van belang de uniforme polisschermen nog beter bij te laten dragen aan het eindresultaat, het polisblad en de vastlegging van de vereiste data. Vanuit SUIV en de maatschappijen is hier positief op gereageerd en dat zal er geleidelijk aan toe gaan leiden dat de AFD-definities nog verder uitgebreid gaan worden met alle attributen die nodig zijn voor tarifering, acceptatie en output ten behoeve van het polisblad. Hierdoor krijg je in de toekomstige versies een nog beter overzicht en staat alle benodigde informatie op één plek. Wij zullen onze schermen hierop blijven aanpassen en via uitlevering voldoende informeren over de wijzigingen. Zo blijven we de schermen constant verbeteren. Ons advies is nu om met implementeren niet te wachten op deze laatste stappen, het zullen uitbreidingen zijn die eenvoudig toe te voegen zijn.

Vragen? 

Vragen over de uniforme schermen? Of over de aanpassingen? Neem gerust contact op met onze Productowner Remco Brouwer via r.brouwer@anva.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief