Nieuws

"Het leek net een beetje op het ontwikkelen van software"

19
March
2021

'Samen' is een van de kernwaarden van ANVA. Dat betekent naast het voor elkaar klaarstaan als collega's ook dat we graag een steentje bijdragen aan de samenleving. Als onderdeel van dit maatschappelijk verantwoord werken hebben collega's afgelopen week geholpen bij een aantal stembureaus door het land. We spreken Stephan en Maurice over hun ervaring.

Maurice: “Mijn dag begon vroeg met het klaarzetten van de verschillende spullen en de looproute uit te stippelen, waarna ik mijn plek achter het bureau innam. Al snel kwamen de eerste mensen langs om hun stem uit te brengen. Het was leuk een keertje zo met mijn handen bezig te zijn.”
Stephan: “Ik vond de afwisseling met mijn normale werk ook zeker leuk. Mijn taak was het tellen van stemmen in Amersfoort. We hebben met een groep van ongeveer 36 mensen van negen uur tot half vijf zo’n 7500 stemmen geteld.”

De ontvangen vergoeding wordt namens de mannen geschonken aan een goed doel en zal binnenkort ontvangen worden.

Maurice: “Mijn bijdrage gaat naar de MineMark Foundation. Deze organisatie biedt onderwijs aan kinderen in postconflictgebieden. Door kinderen te leren over wat ze moeten doen met explosieve oorlogsresten hopen ze de lokale bevolking in staat te stellen de gevaarlijke gebieden te vermijden en de wereld zo een stuk veiliger te maken.”

Meer weten?
Neem contact met ons op
Neem contact op met