Aan de slag met uniformering

De Uniforme Inrichting Volmachtketen bood ANVA de mogelijkheid om de uitwerking zowel intern als extern op een doordachte manier aan te pakken. ANVA's projectmanager Marianka Everts richt zich sinds begin dit jaar samen met Marcel Ravelli (projectmanager onboarding volmachtkantoren) op het informeren en enthousiasmeren van alle betrokken ANVA volmachtkantoren.

“Door de sterke samenwerking met ANVA was het aan mij om als objectieve derde de volmachtkantoren vanuit Stichting Uniforme Inrichting Volmachtketen uit te nodigen om te starten met het project UIV’’, vertelt Marcel Ravelli. ‘’In deze gezamenlijke sessies met ANVA lichtten wij persoonlijk toe wat het project inhoudt en hoe de kantoren kunnen starten. Ook was er alle ruimte om vragen te stellen. Na afloop van deze sessies ontvingen de kantoren handvatten om daadwerkelijk te starten”. Voor deze sessies waren de benodigde ANVA productschermen al gereed en getest in een pilotfase.

Twee uitdagingen

Naast het feit dat de AFD-definities bij de start van het traject wat langzamer op gang kwamen dan verwacht, bleek dat de volmachtkantoren nog niet stonden te springen om te starten. Marianka Everts: “Het is niet het meest sexy onderwerp, al hoor ik tegelijkertijd niemand die het onbelangrijk vindt. De houding van de volmachten is positief, men begrijpt dat dit moet gebeuren voor het voortbestaan van de keten. Tegelijkertijd is het een omvangrijke operatie die naast de dagelijkse werkzaamheden opgepakt moet worden. Het moet structureel worden verankerd in de bedrijfsvoering, dat is toch even wennen”.

Eerder aanhaken

Uit de eerste reacties van de pilotkantoren blijkt dat ANVA haar software compleet heeft ingericht en er snel gestart kan worden. Om ervoor te zorgen dat ieder volmachtkantoor voor het einde van 2021 zijn portefeuille op een goede manier heeft ingericht, besloten de projectmanagers het moment van informeren te vervroegen. Marcel: “Het kost tijd om alle kantoren op- en aangelijnd te krijgen. Door met respect en begrip voor elkaars context te blijven handelen bereiken we naar verwachting alsnog ons doel’’. “Daar maken maken wij ons hard voor!”, sluit Marianka af.

Andere artikelen uit het ANVA magazine

De noodzaak van uniforme vastlegging

Ons gesprek met Jaap de Louw en Jorg Roodbeen gemist?

Het belang van Stichting Uniforme Inrichting Volmachtketen

Het gesprek met programmamanager Alex de Ruiter gemist?

Een gestandaardiseerde branche als duurzame oplossing

Het gesprek met Managing consultant Herman Lenferink van stichting SIVI gemist?

9 stappen voor een succesvolle conversie

Ben je er klaar voor om met de uniformering aan de slag te gaan?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief