De jaarafsluiting en andere veranderingen doorvoeren in ANVA Backoffice

Een ieder jaar terugkerende taak is het afsluiten van het jaar en het openen van een nieuw boekjaar in ANVA. Maar hoe zat het ook alweer? De ANVA Help en de ANVA Kennisbank bieden hulp!

Om in ANVA het boekjaar af te kunnen sluiten, moet je eerst als voorbereidingen alle boekingen en ontvangen betalingen van het af te sluiten boekjaar afhandelen. Ook moet de financiële verwerking voor prolongatie-, schade- en debiteurenboekingen, eenmalige en overige boekingen en ANVA journaliseren worden gedraaid. Daarnaast moeten een aantal handelingen en controles in vaste volgorde uitgevoerd worden. Ga naar de ANVA Kennisbank voor een stap-voor-stap tutorial voor een zo gemakkelijk mogelijke jaarafsluiting.

Overige veranderen vanaf januari 2021

Zoals je weet staan er begin volgend jaar een aantal wijzigingen op ons te wachten. Zo is er vanaf 1 januari 2021 een kentekenplicht op landbouwvoertuigen. Deze kentekenplicht geldt op land- en bosbouwtrekkers, land- en bosbouwaanhangwagens, verwisselbare getrokken uitrustingsstukken, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) en mobiele machines (nieuwe categorie). Lees in de ANVA Kennisbank hoe je dit inregelt in ANVA Backoffice.

Daarnaast is vanaf volgend jaar verplicht om een adres toe te voegen in facturen die naar het Verenigd Koninkrijk gestuurd worden, aangezien het Verenigd Koninkrijk na de Brexit en de overgangsperiode daarna geen deel meer uitmaakt van de Europese Economische Ruimte (EER). In de 49.P06.10 gaat een uitbreiding van twee adresregels komen, namelijk ‘Adres’ en ‘Plaats’. Houd het releaseoverzicht in de gaten om te weten wanneer deze release beschikbaar is en wat er gaat veranderen.

Als laatste verandering gaat Aplaza per 1 januari werken met een nieuw platform. Dit betekent dat wij zullen gaan communiceren met nieuwe URL’s. Ook hiervoor leveren wij een oplossing uit in de 49.P06.10 en patches voor alle ondersteunde ANVA-versies. Na de installatie van deze release of patch dien je in pad BOAR ‘GIM beheer’ nog wel de gebruikersgegevens bij te werken. Kies voor ‘Gebruikersgegevens initieel vullen in APLAZA vanuit ANVA 4/5’. Lees hier meer over in ANVA Help.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief