ANVA steunt Voedselbank Amersfoort

Een bezoek aan de geoliede machine van Voedselbank Amersfoort In deze tijd is een uitje met het gezin maken een welkome afwisseling en zeker geen overbodige luxe. Helaas is dat niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend. Voedselbank Amersfoort herkent dit en biedt gezinnen hulp. ANVA steunt dit initiatief graag en ging langs.

Hugo Barbas (penningmeester) en Cieka Galenkamp (hoofd intake en casuïstiek) heten ons welkom binnen de geoliede machine. Tijdens onze rondleiding vertelt Cieka uitgebreid over het bedrijf, dat runt op zo’n 180 vrijwilligers. Een aantal van deze vrijwilligers zijn om ons heen aan het werk. De passie spat er vanaf. Iedereen doet zijn best om huishoudens zo goed mogelijk te helpen.

De Voedselbank staat bekend om haar voedselpakketten, maar gaat verder dan dat. Ook voor behoeftes als een nieuwe kinderfiets of een zwembadabonnement biedt Voedselbank Amersfoort hulp. Als ze het zelf niet kunnen oplossen, helpen ze mensen met het vinden van de juiste instantie.

Met het gedoneerde geld van ANVA kunnen uitjes met het gezin nog meer gesteund worden. Kleine projecten krijgen hiermee de ruimte om door te kunnen gaan.

Naast deze projecten deelt de Voedselbank voedselpakketten uit aan meer dan 600 huishoudens. Zelf interesse om te helpen? Op dinsdag- en donderdagavond is Voedselbank Amersfoort nog op zoek naar mensen om de pakketten in te pakken. Neem contact op met de organisatie voor meer informatie.

Van links naar rechts: Hugo Barbas (penningmeester Voedselbank Amersfoort), Cieka Galenkamp (hoofd intake en casuistiek Voedselbank Amersfoort) en Corry van den Tweel (support medewerker ANVA)

“Corry: "Wat een indruk heb ik hier opgedaan. Erg mooi om te zien”

Medewerkers van ANVA kunnen goede doelen aandragen. Een van die medewerkers is Corry van den Tweel, die de voedselbank aandroeg. “Toen ik las dat we goede doelen aan konden dragen, dacht ik meteen aan de Voedselbank”, aldus de support medewerker. Tijdens de rondleiding door het pand krijgt Corry de bevestiging het juiste doel aangedragen te hebben. “Wat een indruk heb ik hier opgedaan. Erg mooi om te zien”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief