Traineeship Cobol Developer

Zou je passie programmeren en wil je hier je baan van maken? Ben je analytisch, secuur en communicatief? Wil je een cruciale bijdrage leveren aan onze softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche? Wij bieden een prachtig traineeship Cobol Developer aan! De eerste klassen zijn al gestart.

Het betreft een traineeship voor een vaste functie voor 40 uur per week op onze vestiging in Amersfoort.

OVER ANVA
Al meer dan 45 jaar is ANVA InsurTech partner en marktleider voor honderden bedrijven binnen de verzekeringsbranche met duizenden gebruikers. Onze software ondersteunt efficiënte verzekeringsprocessen, optimale bedrijfsvoering en duurzame klantrelaties waarbij wij vanuit samenwerking en innovatie meerwaarde blijven creëren.

Om meer wendbaarheid en een grotere klantgerichtheid te creëren, werken we bij ANVA o.a. volgens de agile en LEAN-methode. Onze vestigingen in Amersfoort en Bergen op Zoom kenmerken zich door de relaxte sfeer. Bij de koffie-corner babbel je regelmatig even met collega’s, we hebben fijne werkplekken en een bedrijfsrestaurant met een uitgebreid assortiment. Bij ANVA zijn wij kritisch naar elkaar, leggen we de lat hoger dan onze collega’s in de branche en vragen we onze klanten of we de juiste dingen aan het doen zijn. Dit alles doen we samen, in een sterk teamverband. We helpen elkaar om het steeds weer beter te doen. 

Over COBOL
Common Business Oriented Language (COBOL) is een van de eerste programmeertalen. Hoewel deze overzichtelijke en solide programmeertaal al meer dan 50 jaar bestaat, zijn de toepassing levendig en populair in het kader van bijvoorbeeld vele complexe financiële en administratieve systemen bij ondermeer banken, verzekeraars en overheidsinstanties. In het kader van onze toekomstvisie is besloten ons bestaande COBOL-team te versterken en uit te breiden! In dat kader bieden wij een end-to-end (intern) opleidingsprogramma aan waarbij wij instromers en zij-instromers de mogelijkheid bieden deze taal aan te leren met hulp van professionele trainers, begeleiders en een training on the job. Vervolgens ga je binnen 4 maanden als COBOL – developer aan de slag om uiteindelijk na een jaar volwaardig COBOL-developer te zijn.

Ons programma
Het op maat ingerichte programma bestaat in hoofdlijnen uit een mix van colleges (klassikaal), begeleide zelfstudie, groepswerk, training on the job en stages bij diverse afdelingen van ANVA. Uiteraard evalueren wij doorlopend de vorderingen van onze trainees en passen wij op Agile-wijze programma delen aan om de opleiding voor iedereen succesvol te laten verlopen. Uitgangspunt is direct een contract voor onbepaalde tijd met een volwaardig en martkconform salaris en erkende certificering voor een bulletproof vakgebied!

BEN JIJ ONZE NIEUWE SOFTWARE DEVELOPER COBOL?
Voor wie?

 • (Zij)-instromers, Nederlandssprekend
 • Bij voorkeur kennis van/ ervaring met financiële dienstverlening / verzekeringsbranche
 • Bij voorkeur enige programmeer ervaring (ongeacht welke taal)
 • Intrinsiek gemotiveerd bij voorkeur enige code-kennis
 • HBO/WO niveau
 • Analytisch, secuur en communicatief
 • Probleemoplossend vermogen, samenwerken
 • Beschik je niet over enige programmeer ervaring maar denk je er aanleg voor te hebben? Laten wij het samen onderzoeken!

ANVA, JOUW IDEALE WERKGEVER
Wij bieden je:

 • Een marktconform salaris; arbeidsvoorwaarden zijn o.a. een dertiende maand en premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en 27,5 vakantiedagen op fulltime basis.
 • Caribenworkation, mogelijkheid om te werken vanaf Curaçao met lokaal klantbezoek.
 • Aandacht en ruimte voor eigen ontwikkeling en opleidingen;
 • Initiatief, ondernemerschap en lef wordt gewaardeerd en gestimuleerd;
 • Een open en informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen;
 • We zorgen dat je naast kantoor, ook thuis, een goede werkplek hebt, inclusief bureaustoel, (extra) beeldscherm en laptop.

Ja, ik heb interesse!
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maartje Kool (HR) m.kool@anva.nl of via 033-4798200 / 06-26598548. Een assessment maakt onderdeel uit van het selectieproces.

Wil je solliciteren?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier. We vragen je een VOG op te vragen. Waar wacht je nog op?