Functioneel analist

Ben jij analytisch sterk en heb je kwaliteit en samenwerken hoog in het vaandel staan? Ben jij geïnteresseerd in het software spel tussen business en ICT en in staat om hier op detailniveau het verschil te maken? Wil jij aan de basis staan van het succes van onze oplossingen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het betreft een functie voor minimaal 24 uur per week op onze vestiging te Amersfoort of in Bergen op Zoom, met de bereidheid tot het (eenmalig wekelijks) reizen naar onze andere vestiging.

Jouw rol

Je creëert als functioneel analist kwalitatief goede user stories voor verschillende scrumteams, die passen binnen de ANVA-strategie. Dit doe je door epics en globale user stories van de product owner te vertalen naar definitieve user storiesdie gereed zijn voor implementatie door het scrumteam. Als functioneel analist binnen ANVA maak je deel uit van één of meerdere scrumteams. Een scrumteam is verantwoordelijk voor het in kaart brengen en realiseren van de wensen voor aanpassing of uitbreiding van een deelgebied binnen de ANVA-software. Je brengt hierbij wensen, risico’s, functionele specificaties en requirements goed in kaart.  

Met jouw input weet het betreffende scrumteam wat er ontwikkeld moet worden en hoe dit gerealiseerd gaat worden. Met het gehele scrumteam ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang, zodat kwaliteit en kwantiteit gewaarborgd zijn. Tijdens het proces fungeer je als vraagbaak voor het scrumteam en ook voor de productowner. 

Natuurlijk vind je het leuk om voortdurend, nog voordat er een interne opdracht ontstaat, ontwikkelmogelijkheden van onze (deel)applicaties, functionaliteiten en situaties bij klanten te onderzoeken. Je bent hierin een sparringpartner voor de product owner. Je rapporteert aan de chapterlead productmanagement. 

Je bent ondernemend en staat voor kwaliteit en duidelijkheid. Je bent uitstekend in staat anderen mee te nemen in je besluitvorming en daarmee draagvlak te creëren. Het scrumteam is als geheel verantwoordelijk voor een juiste en tijdige oplevering en je schroomt dan ook niet om je mond open te doen als dat nodig is.  

Ben jij onze Functioneel analist? 

wat heb je in huis?

 •  Je werkt zelfstandig, ziet kansen en neemt initiatief;
 • Afgeronde HBO-WO opleiding;
 • Je hebt een sterk analytisch en oplossend vermogen;
 • Je bent een teamplayer met uitstekende communicatie en sociale vaardigheden; 
 • Ervaring binnen een agile georiënteerde omgeving, bij voorkeur scrum; 
 • Ervaring in de verzekeringsbranche is een sterke pré; 
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal; 
 • Je bent 24 tot 40 uur per week beschikbaar. 

ANVA, Jouw ideale werkgever

Je kunt rekenen op de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Afhankelijk van opleiding, ervaring en achtergrond bedraagt het maximale bruto jaarsalaris € 70.000 uitgaande van een 40-urige werkweek; 
 • Aandacht en ruimte voor eigen ontwikkeling en opleidingen; 
 • Initiatief, ondernemerschap en lef wordt gewaardeerd en gestimuleerd; 
 • Een open en informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen; 
 • Collegialiteit en samenwerking staan voorop in onze teams.  

Over ANVA 

Vol trots maakt ANVA al ruim veertig jaar softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche. Meer dan tienduizend financieel professionals gebruiken onze software om miljoenen consumenten en duizenden ondernemers een goede verzekering te kunnen aanbieden. Om meer wendbaarheid en een grotere klantgerichtheid te creëren, werken we bij ANVA o.a. volgens de agile en LEAN-methode. Onze vestigingen in Amersfoort en Bergen op Zoom kenmerken zich door de relaxte sfeer. Bij de koffie-corner babbel je regelmatig even met collega’s, we hebben fijne werkplekken en een bedrijfsrestaurant met een uitgebreid assortiment. Bij ANVA zijn wij kritisch naar elkaar, leggen we de lat hoger dan onze concurrenten en vragen we onze klanten of we de juiste dingen aan het doen zijn. Dit alles doen we samen, in een sterk teamverband. We helpen elkaar om het steeds weer beter te doen. Onze werkwaarden Altijd Helder, Samen, Leren Loont en Persoon Gedreven zij hierin onze leidraad.  

Ja, ik heb interesse! Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Patrick Keijer (HR) via 033-4798200 of hr@anva.nl.  

Solliciteren?

Maak dan gebruik van onderstaand formulier.  We vragen je aan het eind van de sollicitatieprocedure een VOG aan te vragen. Waar wacht je nog op?  

 

NB: wij zijn voor deze functie NIET op zoek naar een interim invulling of deta-vast constructie!