Enterprise Architect

Binnen ANVA zijn we op zoek naar een nieuwe collega die de business vraagstukken in onze branche én in het bedrijf kan vertalen naar ons innovatieve IT-landschap. En die ons op basis van inzicht in IT-ontwikkelingen en kennis van bedrijfsprocessen adviseert over onze plannen en producten voor de toekomst.

Voorzie jij tijdig de kansen en risico’s uit nieuwe (IT-)ontwikkelingen voor de markt van verzekeringsprofessionals? Kun je jouw (IT-)visie uitdragen aan alle stakeholders? Kortom: zet jij onze IT koers en breng je structuur in onze plannen en productportfolio? Dan ben jíj de persoon die wij nodig hebben.

Jouw rol

Als enterprise architect help je ons om de vraagstukken waar onze klanten voor staan, te vertalen naar samenhangende software oplossingen volgens de nieuwste technologische standaarden. Uiteraard betekent dit laatste dat we agile werken, SaaS-oplossingen maken en werken met bijvoorbeeld microservicestechnologie. Je denkt mee over de hele workflow voor de klant, zowel over het ‘wat’ als het ‘hoe’.

Je opereert op managementniveau en samen met alle andere stakeholders bepaal jij het productportfolio van ANVA voor de toekomst. Daarvoor werk je intensief samen met onder meer de clusterlead strategie, de lead architect en de productowners. Met jouw kennis van zowel IT als bedrijfskundige vraagstukken ben je goed in staat mee te denken over de juiste organisatievorm voor IT-productontwikkeling. Daarnaast heb je een beslissende rol bij de selectie van strategische (IT)partners.

Wat heb je in huis?

Je hebt een goed analytisch vermogen en bent uitstekend in staat in concepten te denken. Je bent communicatief sterk en kunt helder advies uitbrengen aan de stakeholders. Je vindt de juiste balans tussen ambitie en realisme om ANVA’s doelen in productontwikkeling te behalen of bij te stellen. Je volgt graag de ontwikkelingen in het vakgebied, je hebt visie op IT en de impact ervan op de maatschappij – en specifiek op onze markt van verzekeringsprofessionals. Je hebt affiniteit met de security en privacyvraagstukken en een sterk gevoel voor ethiek. Je bent in staat om out-of-the-box te denken en te sparren op directieniveau Je houdt van verandering en innovatie.

Jouw achtergrond:
 • Ervaring met SaaS/IT-platformen vanuit de kant van de aanbieder
 • Ervaring met agile en lean werkmethoden (waaronder continuous delivery)
 • Kennis van Amazon Web Services producten, concepten en architectuur
 • Basiskennis van overige IaaS/PaaS/FaaS aanbieders
 • Bekend met UML/smart use cases
 • Kennis van organisatie-inrichting voor IT-productontwikkeling
 • Ervaring met portfolio- en partnermanagement
 • Begeleiden van complexe standaardisatie en/of migratietrajecten
 • Goede visualisatie- en communicatie skills
Opleiding en werkervaring
 • HBO +
 • (Bedrijfskundige) Informatica opleiding
 • Ruime ervaring in een architectenrol in een complexe omgeving
 • Duidelijke pre: Kennis/ervaring in de financiële/verzekeringsbranche
 • Aantoonbaar een ‘continuous learner’

ANVA, jouw ideale werkgever

Binnen ANVA wordt eigen initiatief, ondernemerschap en lef gewaardeerd en gestimuleerd. Wij hebben een open en informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen waarbij collegialiteit en samenwerking voorop staan. Naast een marktconform salaris kun je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een dertiende maand;
 • Premievrij pensioen;
 • Aandacht en ruimte voor eigen ontwikkeling en opleidingen

Over ANVA

Vol trots maakt ANVA al ruim veertig jaar softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche. Meer dan tienduizend financieel professionals gebruiken onze software om miljoenen consumenten en duizenden ondernemers een goede verzekering te kunnen aanbieden. Om meer wendbaarheid en een grotere klantgerichtheid te creëren, werken we bij ANVA o.a. volgens de agile en lean-methode. Onze vestigingen in Amersfoort en Bergen op Zoom kenmerken zich door de relaxte sfeer. Bij de koffiecorner babbel je regelmatig even met collega’s, we hebben fijne werkplekken en een bedrijfsrestaurant met een uitgebreid assortiment. Bij ANVA zijn wij kritisch naar elkaar, leggen we de lat hoger dan onze concurrenten en vragen we onze klanten of we de juiste dingen aan het doen zijn. Dit alles doen we samen, in een sterk teamverband. We helpen elkaar om het steeds weer beter te doen. Onze werkwaarden ‘altijd helder’, ‘samen’, ‘leren loont’ en ‘persoonlijk gedreven’ zijn hierin onze leidraad.

Marktleider word je natuurlijk niet zomaar. Ons eigen team van 140 professionals is verantwoordelijk voor dit succes. Samen werken we vanuit een overtuigende visie met de nieuwste technieken en methodes. Hiervoor hoef je dus niet naar Silicon Valley te verhuizen! Uiteraard hebben we ook bestaande software die we zorgvuldig aan het vervangen zijn. Dat kan natuurlijk niet iedereen. Als je ambitie én lef hebt leren we jou alles wat je moet weten.

Krijg je energie van het eenvoudig oplossen van complexe uitdagingen? Wil je een grote stap maken in je carrière? Zorg er dan voor dat je binnenkort ANVA op je CV kan zetten. Iedereen weet dan dat je écht iets in je mars hebt!

Ja, ik heb interesse!

Voor meer informatie over deze functie of de procedure kun je contact opnemen met Patrick Keijer (HR) via 033-4798200 of hr@anva.nl.

Wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Een assessment maakt onderdeel uit van het selectieproces en in de afrondende fase vragen we je een VOG aan te vragen.

Acquisitie naar deze vacature is niet nodig.