COBOL developer

Ben jij een gedreven software engineer met COBOL expertise? Zoek je een dynamische omgeving waarin jij en je team de toekomst bepalen en waar je kunt groeien als COBOL developer en we je begeleiden naar een JAVA toekomst? Wil jij meebouwen aan het mooiste platform voor verzekeraars waarmee meer dan 10.000 gebruikers van ANVA werken?

 

Bekijk ook de onze COBOL University

 

JOUW ROL

Als COBOL developer bij ANVA ben je multidisciplinair inzetbaar bij het complete software ontwikkeltraject: van het – op basis van productspecificaties – maken van technische ontwerpen tot het ontwikkelen en testen van user stories en het beoordelen van frameworks en libraries van derden. Daarnaast lever je input voor de gebruikersdocumentatie. Zelfstandig en in teamverband werk je in een agile-werkomgeving aan nieuwbouw- en onderhoudsprojecten, zowel voor front- als back end-toepassingen. (is)COBOL is daarbij momenteel de primaire programmeertaal.

Jij hebt een passie voor programmeren, dat is duidelijk. Je voelt je verantwoordelijk voor jouw oplossingen en streeft ernaar de software steeds beter te maken. Je durft daarbij ook buiten de gebaande paden te kijken naar oplossingen, maar je bent daarin wel realistisch. Vernieuwend zijn, is voor jou een doel op zich. Je voelt je als een vis in het water in een verbindende rol tussen business en IT omdat je vanuit je technische achtergrond altijd de klant centraal stelt. Naast het feit dat je een voorstander bent van samenwerken in een agile omgeving, durf je proactief, gevraagd dan wel ongevraagd, advies te geven vanuit jouw specialisme.

BEN JIJ ONZE COBOL DEVELOPER?

Jij hebt in huis:

 • HBO werk- en denkniveau (opleiding informatica of verkregen door werkervaring);
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring;
 • Ruime ervaring met (is)COBOL (kennis van Java/JEE of PHP is een pre);
 • Ervaring met werken volgens de SCRUM methode;
 • Kennis van gangbare frameworks, UML en web services;
 • Ervaring op het snijvlak van ICT en verzekeringen en/of financiële dienstverlening is een pre.

ANVA, jouw ideale werkgever

 • Afhankelijk van opleiding, ervaring en werkachtergrond bedraagt het maximale bruto jaarsalaris € 75.000, – uitgaande van een 40-urige werkweek.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn o.a. een dertiende maand en premievrij pensioen.
 • Aandacht en ruimte voor eigen ontwikkeling en opleidingen.
 • Initiatief, ondernemerschap en lef wordt gewaardeerd en gestimuleerd.
 • Een open en informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen.
 • Collegialiteit en samenwerking staan voorop in onze teams.

OVER ANVA

Vol trots maakt ANVA al ruim 45 jaar softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche. Meer dan tienduizend financieel professionals gebruiken onze software om miljoenen consumenten en duizenden ondernemers een goede verzekering te kunnen aanbieden. Om meer wendbaarheid en een grotere klantgerichtheid te creëren, werken we bij ANVA agile. Onze vestigingen in Amersfoort en Bergen op Zoom kenmerken zich door de relaxte sfeer. Bij de koffie-corner babbel je regelmatig even met collega’s, we hebben fijne werkplekken en een bedrijfsrestaurant met een uitgebreid assortiment. Bij ANVA zijn wij kritisch naar elkaar, leggen we de lat hoger dan onze concurrenten en vragen we onze klanten of we de juiste dingen aan het doen zijn. Dit alles doen we samen, in een sterk teamverband. We helpen elkaar om het steeds weer beter te doen. Onze werkwaarden Altijd Helder, Samen, Leren Loont en Persoon Gedreven zijn hierin onze leidraad.

Ja, ik heb interesse! Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maartje Kool (HR) via 033-4798200/ 06-26598548. Wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaand formulier.  We vragen je een VOG aan te vragen. Waar wacht je nog op?

 

NB: wij zijn voor deze functie NIET op zoek naar een interim invulling of deta-vast constructie!