Chapter lead software engineers

ANVA bouwt aan hét platform van de toekomst voor onze klanten. Innovatie staat bij ons dan ook voorop. Onze organisatiestructuur is hier helemaal op aangepast en daardoor ontstaat binnen ANVA de nieuwe functie van chapter lead software engineers. In deze agile leader functie ben je verantwoordelijk voor de kwaliteiten die onze software engineers inbrengen in de agile teams. Daarmee bedoelen we in de eerste plaats de kwaliteit van software development (& testing).

Naast je inhoudelijke rol, ben je verantwoordelijk voor de (loopbaan-)ontwikkeling van de individuele software engineers. Je coacht hen, zowel inhoudelijk als op gedragsaspecten. Jij propageert een cultuur die past bij een agile manier van werken en je bent het rolmodel met het daarbij behorende gedrag.

Wij hebben twee vacante posities voor zowel de vestiging Amersfoort als Bergen op Zoom. Eén fulltime in Amersfoort en één verdeeld in gemiddeld 3 dagen Amersfoort en 2 dagen Bergen op Zoom.

Jouw rol

ANVA is actief in de verschillende onderdelen van de value chain van verzekeren. In deze functie heb je een leidende rol bij de implementatie van cloud technologieën die een korte ‘time-to-market’ en ‘straight through processing’ mogelijk maken. In nauw overleg met alle stakeholders die betrokken zijn bij de technologische ontwikkeling werk je, als een meewerkend voorman, aan de vernieuwing van onze applicaties en infrastructuur en aan de overgang naar AWS. Je levert snel resultaten, die altijd van hoge kwaliteit zijn. Samen met jouw chapterleden weet je je ideeën bovendien overtuigend en duidelijk binnen onze organisatie over te brengen. Door jouw kennis en ervaring kun je de juiste balans vinden tussen ambitie en realisme. Zo zorg je ervoor dat onze positie als betrouwbare preferred supplier niet in gevaar komt.

Jij regelt dat de agile teams goed bemand zijn, met de juiste mensen. Ook bepaal jij, samen met de chapterleden, de manier van werken in je vakgroep/chapter en stel jij normen vast op het gebied van de benodigde expertise. Dit omvat ook het werven van nieuwe talenten, persoonlijke ontwikkeling en de continue evaluatie en groei van je chapterleden. Je inspireert hen en moedigt hen aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. Je biedt hen coaching aan op zowel professioneel als persoonlijk niveau.

Ben jij onze chapter lead software engineering?

Wat neem je mee?

 • Door coaching, mentoring en ondersteuning als agile leader, breng je de software engineers op een hoger niveau;
 • Je zorgt voor een soepele samenwerking tussen de engineers, product owners, architecten en analisten om interessante en uitdagende problemen op te lossen;
 • Jij vergroot de technische expertise van het team met als resultaat een hogere kwaliteit, schaalbaarheid en betere prestaties;
 • Je combineert analytisch vermogen en conceptueel denken met een visie op IT, een focus op innovatie en grote belangstelling voor de implementatie van nieuwe technologie en security- en privacyvraagstukken;
 • Je past je kennis van IT product ontwikkeling vlot toe op de markt van verzekeraars en weet je ideeën op een aansprekende manier uit te leggen aan interne en externe stakeholders;
 • Jouw manier van werken is agile en lean en je bent aantoonbaar een ‘continuous learner’.

Wat heb je verder in huis?

 • Minimaal een hbo werk- en denkniveau;
 • Een opleiding op het gebied van (bedrijfskundige) informatica;
 • Ruime ervaring als lead software engineer of team lead/chapter lead met cloud toepassingen en platforms;
 • Ruime ervaring in een (scaled) agile werkomgeving.

ANVA, jouw ideale werkgever

Wij waarderen en stimuleren jouw initiatief, ondernemerschap en lef in een cultuur van collegialiteit en samenwerking. In onze teams heerst een gevoel van saamhorigheid, het samen streven naar de beste oplossingen voor onze klanten, waarbij we de ontwikkelingen altijd een stap voor proberen te blijven. Een omgeving die vernieuwing en verandering aanmoedigt door een open houding en korte communicatielijnen.

Waar kun je nog meer op rekenen?

 • Een marktconform salaris;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand en premievrij pensioen;
 • Veel aandacht en ruimte voor eigen ontwikkeling en opleidingen.

Over ANVA

Vol trots maakt ANVA al ruim 40 jaar dedicated softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche, waar meer dan 10.000 financiële dienstverleners, miljoenen consumenten en duizenden ondernemers dagelijks van profiteren. Marktleider word je natuurlijk niet zomaar. Onze 140 professionals werken vanuit een overtuigende visie met de nieuwste technieken en methoden, in een cultuur die wordt gekenmerkt door aandacht: voor de klant én voor onze medewerkers. Daarom vragen we onze klanten regelmatig of we nog steeds de juiste dingen aan het doen zijn. En werken we hard aan een veilige en betrouwbare werkomgeving, die borg staat voor inhoud, ontwikkeling en plezier.

Ja, ik heb interesse!

Voor meer informatie over deze functie of de procedure kun je contact opnemen met Patrick Keijer (HR) via 033-4798200 of hr@anva.nl.

Heb je interesse en wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Een assessment maakt onderdeel uit van het selectieproces en in de afrondende fase vragen we je een VOG aan te vragen.

Acquisitie naar deze vacature is niet nodig.