Account manager

Zin om vanuit een marktleider positie prachtige nieuwe producten bij klanten te verkopen? Neem jij onze klanten mee, van de oude naar de nieuwe wereld? Geniet je er van met klanten een professionele relatie te onderhouden? Wil jij een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar de financiële dienstverleners voor staan? Dan willen wij met jou in gesprek!

Het betreft een vaste functie voor 32-40 uur per week, vanuit onze vestiging in Amersfoort.

Jouw rol

Als Account manager bij ANVA maak je deel uit van een enthousiast en gedreven sales- en marketing team, bestaande uit 12 personen en rapporteer je aan de manager Sales & Marketing.  

Je krijgt een eigen klantenportfolio met meerdere middelgrote klanten (Nederlandse verzekeraars, tussenpersonen en advieskantoren). Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en verder uitbreiden van die relaties door je netwerk te vergroten en nieuwe oplossingen te presenteren. Daarnaast zoek en benader je ook potentiële klanten (ongeveer 25% van je tijd). Je bent vaak onderweg om verkoopgesprekken te voeren, demo’s te geven over onze software en diensten, te adviseren en contracten af te sluiten.  

Je bent als team verantwoordelijk voor klanttevredenheid, betrokkenheid van klanten in ons ontwikkelproces en een bepaalde omzet- en margegroei. Je stelt hiervoor een eigen accountmanagement aanpak en marktbewerkingsplan op welke je bespreekt met je leidinggevende en het team. Je laat (complexe) offertes opmaken en bewaakt zelf de afhandeling hiervan in samenwerking met verkoop binnendienst, je initieert salesacties met marketing en speelt een belangrijke rol bij de after-sales met de teams van consultants en customer service.

Ben jij onze account manager? 

Je bent een stevige gesprekspartner, sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties en in staat om behoeftes en wensen van klanten te vertalen naar concrete producten en diensten. Je hebt dan ook aantoonbare ervaring met het beheer van een grotere groep klanten en het behalen van doelstellingen. Je vindt het een uitdaging om het commerciële spel te spelen en (potentiële) klanten mee te nemen in je enthousiasme over ANVA haar dienstverlening en software. Onderhandelen is daarbij een vanzelfsprekendheid, maar wel op zo’n manier dat beide partijen er vol voor willen gaan.  

Dat je enthousiast bent over wat ANVA te bieden heeft creëer je zelf, omdat je het belangrijk vindt om met collega’s van bijv. product management te sparren, de nieuwste ontwikkelingen door te nemen en mee te denken over de toekomst. Je hebt een initiatief nemend karakter. Je bent in staat om feedback te geven en te ontvangen, acteert met verantwoordelijkheid voor je eigen taken én voor de resultaten van het hele team en zorgt (mede) voor de juiste teamspirit om vastgestelde doelen te behalen. Successen vier je graag, want dat doen wij ook!

Wat breng je bij voorkeur mee? 

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring als accountmanager met aantoonbare resultaten;
 • Affiniteit met het verkopen van IT-oplossingen;
 • Een agile mindset waarmee je anderen inspireert en motiveert;
 • Kennis van financiële dienstverlening, verzekeringsbranche heeft een sterke pré
 • Een commerciële instelling met een gezonde dosis overtuigingskracht;
 • Constant op zoek naar de samenwerking in- en extern; 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een drive om kwaliteit én resultaat te leveren;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

ANVA, jouw ideale werkgever 

Binnen ANVA wordt eigen initiatief, ondernemerschap en lef gewaardeerd en gestimuleerd. Wij hebben een open en informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen waarbij collegialiteit en samenwerking voorop staan.  Naast een marktconform salaris mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:   

 • Bruto all-in jaarinkomen bedraagt maximaal €60.000, =;
 • Premievrij pensioen;  
 • Auto van de zaak; 
 • Reiskostenvergoeding en premievrije pensioenregeling;
 • 13e maand;
 • 27,5 vakantiedagen;
 • Aandacht en ruimte voor eigen ontwikkeling en opleidingen;
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt;
 • Een flexibele werkplek. Werk waar jij dat het liefste doet en ontmoet je collega’s, als Corona dit toelaat, 50% van je tijd op ons kantoor in Amersfoort;
 • We zorgen dat je thuis een goede werkplek hebt, inclusief bureaustoel, (extra) beeldscherm en laptop.

Over ANVA 

Vol trots maakt ANVA al ruim 45 jaar softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche. Meer dan tienduizend financieel professionals gebruiken onze software om miljoenen consumenten en duizenden ondernemers een goede verzekering te kunnen aanbieden. Om meer wendbaarheid en een grotere klantgerichtheid te creëren, werken we bij ANVA o.a. volgens de agile methode. Onze vestigingen in Amersfoort en Bergen op Zoom kenmerken zich door de relaxte sfeer. Bij de koffie-corner babbel je regelmatig even met collega’s, we hebben fijne werkplekken en een bedrijfsrestaurant met een uitgebreid assortiment. Bij ANVA zijn wij kritisch naar elkaar, leggen we de lat hoger dan onze concurrenten en vragen we onze klanten of we de juiste dingen aan het doen zijn. Dit alles doen we samen, in een sterk teamverband. We helpen elkaar om het steeds weer beter te doen. Onze werkwaarden Altijd Helder, Samen, Leren Loont en Persoonlijk Gedreven zijn hierin onze leidraad.  Genoeg gelezen, tijd voor een kennismaking! 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Patrick Keijer (HR) via 033 – 479 82 00 of hr@anva.nl. Wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaand formulier.  

Een assessment maakt onderdeel uit van het selectieproces.  

 

Acquisitie naar deze vacature is niet nodig en niet gewenst.