Accountmanager

ANVA heeft in de afgelopen periode het fundament gelegd voor een spiksplinternieuw platform voor de financiële dienstverlening. Dit platform is ontwikkeld op basis van de nieuwste technologieën, geïnspireerd door mega platformen zoals Netflix, eBay en Amazon. Zin om vanuit een marktleider positie deze prachtige nieuwe producten bij klanten te verkopen?

Jouw rol in het kort

Als accountmanager bij ANVA maak je deel uit van een enthousiast en gedreven sales- en marketingteam, bestaande uit 10 personen en rapporteer je aan de Manager Sales & Marketing.

Je krijgt een eigen klantenportfolio met meerdere klanten (Nederlandse verzekeringsbranche). Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en verder uitbreiden van die relaties door je netwerk te vergroten en nieuwe oplossingen te presenteren. Daarnaast zoek en benader je ook potentiële klanten (ongeveer 10% van je tijd). Je bent vaak onderweg om verkoopgesprekken te voeren, demo’s te organiseren van onze software en diensten, te adviseren en contracten af te sluiten.

Kennis van en samenwerking met onze business partners helpen je jouw klant optimaal te bedienen. Continu ben je alert op kansen om (potentiële) klanten in staat te stellen hun bedrijfsvoering verder te optimaliseren, waarbij onze software van dienst kan zijn. Je acteert op zowel operationeel als directieniveau. Je adviseert intern over innovaties, klantbehoeften, prijzen en productspecificaties.Je bent als team verantwoordelijk voor een bepaalde omzet- en margegroei. Je stelt hiervoor een eigen accountmanagementaanpak en marktbewerkingsplan op die je bespreekt met je leidinggevende en het team.

Je laat (complexe) offertes opmaken en bewaakt zelf de afhandeling hiervan in samenwerking met projectmanagers en verkoopbinnendienst, je initieert salesacties met marketing en speelt een belangrijke rol bij de aftersales met de teams van consultants en customer service. Als regievoerder ben je verantwoordelijk voor klanttevredenheid. Indien nodig stuur je collega’s op het ondernemen van actie bij de klant.

Ben jij onze accountmanager?

Je bent een stevige gesprekspartner, sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties en in staat om behoeftes en wensen van klanten te vertalen naar concrete producten en diensten. Je hebt aantoonbare ervaring met het beheer van middelgrote klanten en het behalen van doelstellingen. Je vindt het een uitdaging om het commerciële spel te spelen en (potentiele) klanten mee te nemen in je enthousiasme over ANVA’s dienstverlening en software. Onderhandelen is daarbij een vanzelfsprekendheid, maar wel op zo’n manier dat beide partijen er vol voor willen gaan.

Dat je enthousiast bent over wat ANVA te bieden heeft creëer je zelf, omdat je het belangrijk vindt om met collega’s van bijv. productmanagement te sparren, de nieuwste ontwikkelingen door te nemen en mee te denken over de toekomst. Je hebt een initiatiefrijk karakter. Je bent in staat om feedback te geven en te ontvangen, acteert met verantwoordelijkheid voor je eigen taken én voor de resultaten van het hele team en zorgt (mede) voor de juiste teamspirit om vastgestelde doelen te behalen. Successen vier je graag, want dat doen wij ook!

Wat we zoeken in jou

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Een aantal jaren relevante en recente ervaring als salesmanager of accountmanager, waarbij je aantoonbaar kunt maken dat je meerdere jaren mid-groot zakelijke klanten in je portefeuille hebt gehad;
  • Ervaring met het verkopen van IT-oplossingen en/of commerciele ervaring met een zekere complexiteit binnen de financiele dienstverlening;
  • Een commerciële mindset met een gezonde dosis overtuigingskracht;
  • Constant op zoek naar de samenwerking in- en extern;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een drive om kwaliteit én resultaat te leveren;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

ANVA, jouw ideale werkgever

Binnen ANVA wordt eigen initiatief, ondernemerschap en lef gewaardeerd en gestimuleerd. Wij hebben een open en informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen waarbij collegialiteit en samenwerking voorop staan. Naast een marktconform salaris mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

  • Bruto all-in jaarinkomen bedraagt maximaal €60k, excl. bonusregeling;
  • Premievrij pensioen, lease auto, laptop, telefoon;
  • Aandacht en ruimte voor eigen ontwikkeling en opleidingen.

Over ANVA

Vol trots maakt ANVA al ruim veertig jaar softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche. Meer dan tienduizend financieel professionals gebruiken onze software om miljoenen consumenten en duizenden ondernemers een goede verzekering te kunnen aanbieden. Om meer wendbaarheid en een grotere klantgerichtheid te creëren, werken we bij ANVA o.a. volgens de agile en LEAN methode. Onze vestigingen in Amersfoort en Bergen op Zoom kenmerken zich door de relaxte sfeer. Bij de koffie-corner babbel je regelmatig even met collega’s, we hebben fijne werkplekken en een bedrijfsrestaurant met een uitgebreid assortiment. Bij ANVA zijn wij kritisch naar elkaar, leggen we de lat hoger dan onze concurrenten en vragen we onze klanten of we de juiste dingen aan het doen zijn. Dit alles doen we samen, in een sterk teamverband. We helpen elkaar om het steeds weer beter te doen. Onze werkwaarden Altijd Helder, Samen, Leren Loont en Persoon Gedreven zijn hierin onze leidraad.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Patrick Keijer (HR) via 033 – 479 82 00 of hr@anva.nl.
Wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Een assessment maakt onderdeel uit van het selectieproces.

Acquisitie naar deze vacature is niet nodig en niet gewenst.