Accountmanager - large accounts

Zin om vanuit een marktleider positie prachtige, nieuwe producten bij klanten te verkopen en onze klanten van de oude naar de nieuwe wereld mee te nemen? Wil je een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar de financiële dienstverleners voor staan? Dan willen wij met jou in gesprek!

Het betreft een functie voor 32-40 uur per week, vanuit onze vestiging in Amersfoort.

Jouw rol in het kort 

Als accountmanager large accounts bij ANVA maak je deel uit van een enthousiast en gedreven sales- en marketingteam, bestaande uit 10 personen en rapporteer je aan de Commercial Lead. 

Je krijgt een eigen klantenportfolio met meerdere grotere klanten (Nederlandse verzekeraarsserviceproviders, volmachten). Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en verder uitbreiden van die relaties door je netwerk te vergroten en nieuwe oplossingen te presenteren. Je bent vaak onderweg om verkoopgesprekken te voeren, demos te organiseren van onze software en diensten, te adviseren en contracten af te sluiten.  

Kennis van en samenwerking met onze business partners helpen je jouw klant optimaal te bedienen. Continu ben je alert op kansen om klanten in staat te stellen hun bedrijfsvoering verder te optimaliseren, waarbij onze software van dienst kan zijn. Je acteert op zowel operationeel als directieniveau. Je adviseert intern over innovaties, klantbehoeften, prijzen en productspecificaties. Jouw team is verantwoordelijk voor een bepaalde orderintake en omzetgroei. Je stelt hiervoor een eigen accountmanagementaanpak en marktbewerkingsplan op die je bespreekt en uitvoert met je leidinggevende en het team. 

Je laat (complexe) offertes opmaken en bewaakt zelf de afhandeling hiervan in samenwerking met projectmanagers en verkoop binnendienst, je initieert salesacties met marketing en speelt een belangrijke rol bij de aftersales met de teams van consultants en customer service. Als regievoerder ben je verantwoordelijk voor totale klantrelatie en klanttevredenheid. Indien nodig stuur je collega’s op het ondernemen van actie bij de klant. 

Ben jij onze accountmanager large accounts? 

Je bent een stevige gesprekspartner, sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties en in staat om behoeftes en wensen van klanten te vertalen naar concrete producten en diensten. Het dienen van de wederzijdse belangen staat voorop. Je hebt aantoonbare ervaring met het beheer van grote klanten en het behalen van doelstellingen. Je vindt het een uitdaging om het commerciële spel te spelen en (potentiele) klanten mee te nemen in je enthousiasme over ANVA’s dienstverlening en software. Onderhandelen is daarbij een vanzelfsprekendheid, maar wel op zo’n manier dat beide partijen er vol voor willen gaan. Dat je enthousiast bent over wat ANVA te bieden heeft creëer je zelf, omdat je het belangrijk vindt om met collega’s van bijv. productmanagement te sparren, de nieuwste ontwikkelingen door te nemen en mee te denken over de toekomst. Je neemt initiatief om met consultants en servicemanagers de klant optimaal te bedienen. Je bent in staat om feedback te geven en te ontvangen, acteert met verantwoordelijkheid voor je eigen taken én voor de resultaten van het hele team en zorgt (mede) voor de juiste teamspirit om vastgestelde doelen te behalen. Successen vier je graag, want dat doen wij ook.

Wat we zoeken in jou 

 • HBO werk- en denkniveau; 
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als accountmanager, waarbij je aantoonbaar kunt maken dat je meerdere jaren groot zakelijke klanten in je portefeuille hebt gehad en doelstellingen hebt behaald; 
 • Ervaring met het verkopen van IT-oplossingen; 
 • Het is een pré als je kennis hebt van financiële dienstverlening, bij voorkeur de verzekeringsbranche
 • Een commerciële mindset met een gezonde dosis overtuigingskracht; 
 • Constant op zoek naar de samenwerking in- en extern;  
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een drive om kwaliteit én resultaat te leveren; 
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal. 

ANVA, jouw ideale werkgever 

Binnen ANVA wordt eigen initiatief, ondernemerschap en lef gewaardeerd en gestimuleerd. Wij hebben een open en informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen waarbij collegialiteit en samenwerking voorop staan. 

Naast een marktconform salaris mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:   

 • Bruto all-in jaarinkomen bedraagt maximaal €75k, excl. bonusregeling 
 • Premievrij pensioen;   
 • Leaseauto, telefoon, laptop; 
 • Aandacht en ruimte voor eigen ontwikkeling en opleidingen. 

Over ANVA 

Vol trots maakt ANVA al ruim veertig jaar softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche. Meer dan tienduizend financieel professionals gebruiken onze software om miljoenen consumenten en duizenden ondernemers een goede verzekering te kunnen aanbieden. Om meer wendbaarheid en een grotere klantgerichtheid te creëren, werken we bij ANVA o.a. volgens de agile methode. Onze vestigingen in Amersfoort en Bergen op Zoom kenmerken zich door de relaxte sfeer. Bij de koffiecorner babbel je regelmatig even met collega’s, we hebben fijne werkplekken en een bedrijfsrestaurant met een uitgebreid assortiment. Bij ANVA zijn wij kritisch naar elkaar, leggen we de lat hoger dan onze concurrenten en vragen we onze klanten of we de juiste dingen aan het doen zijn. Dit alles doen we samen, in een sterk teamverband. We helpen elkaar om het steeds weer beter te doen. Onze werkwaarden ‘altijd helder’‘samen’‘leren loont’ en ‘persoonlijk gedreven’ zijn hierin onze leidraad.  

Genoeg gelezen, tijd voor een kennismaking! 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Patrick Keijer (HR) via 033 – 479 82 00 of hr@anva.nl. 

Wil je solliciteren? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Een assessment maakt onderdeel uit van het selectieproces.  

Acquisitie naar deze vacature is niet nodig en niet gewenst.