Belangrijke informatie over je RDC-koppeling

Eerder dit jaar hebben wij en RDC je geïnformeerd over een nieuwe release van RDC (VTS-XML 2018) en de gevolgen daarvan voor de huidige koppeling. Inmiddels heeft RDC laten weten dat ze oude koppeling per 1 januari 2020 buiten werking stellen. Wij adviseren je daarom om zo snel mogelijk over te schakelen. We leggen je graag uit hoe je dit kunt doen.

Installeer de ANVA patch vóór 1 januari 2020

De interface-aanpassing van RDC vereist ook een aanpassing in de ANVA Backoffice die wij uitleveren via een patch. Het is noodzakelijk om deze patch zo snel mogelijk te installeren. In ieder geval voor 1 januari 2020, omdat de koppeling zonder deze patch vanaf 1 januari niet meer werkt. We leveren de aanpassing uit via patch 48.P03 of hoger.

Inrichting van de koppeling in ANVA Hub

Naast het installeren van de patch is het van belang dat je de RDC-koppeling opnieuw inricht. Belangrijk om te weten is dat de inrichting van deze koppeling niet alleen plaatsvindt in de ANVA Backoffice, maar ook in ANVA Hub. In ANVA Hub moet het RDC-account opnieuw worden ingericht. Het gaat hierbij om het invoeren van je RDC-nummer, RDC-gebruikersnaam en RDC-wachtwoord. Vervolgens moet in de ANVA Backoffice het ANVA Hub-systeemaccount worden ingericht.

  • Een stappenplan voor de inrichting van het RDC-account in ANVA Hub vind je hier
  • Een stappenplan voor de inrichting van het ANVA Hub-systeemaccount in ANVA Backoffice vind je hier.

Waarom via ANVA Hub?

Omdat de RDC-koppeling aangeroepen wordt vanuit meerdere applicaties, oa. de ANVA Backoffice maar ook ANVA Rules, hebben we ervoor gekozen om deze vernieuwde koppeling te ontwikkelen op één centrale plek; ANVA Hub. Dit maakt toekomstig onderhoud vele malen overzichtelijker en daarnaast biedt het als voordeel dat we hiermee in de toekomst bijvoorbeeld ook voertuigdata van andere leveranciers aan kunnen bieden in de ANVA Backoffice.

In het dagelijks gebruik van de RDC-koppeling merk je weinig van de wijziging. De menuoptie om RDC voertuiggegevens op te halen in ANVA Backoffice is verplaats naar: Acties – Voertuiginfo Hub – Voertuiginfo aanvragen. Voor de rest werkt de koppeling zoals jij en je collega’s gewend zijn. Het enige waar je wel iets van zult merken zijn de aanpassingen die RDC zelf in de eigen release heeft doorgevoerd. Hierdoor zijn er bijvoorbeeld extra gegevens beschikbaar, maar zijn er ook producten -zoals bijvoorbeeld de motorfiets- waarbij er juist minder gegevens worden gedeeld -het soort motorfiets in dit geval-. Voor alle wijzigingen in deze release verwijzen wij je naar de informatie van RDC.

Account ANVA Hub

Maak je gebruik van de RDC-koppeling en heb je van ons nog geen organisatie-account voor ANVA Hub ontvangen? Vraag dan een account aan via support.anva.nl. Ga hiervoor naar het onderdeel ‘ANVA Hub’ en kies voor ‘Aanvraag account Hub’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief