ANVA updaten via ANVA Hub

Ga je binnenkort de ANVA Backoffice-software updaten? Let dan op. Er zijn namelijk een aantal zaken gewijzigd. We vertellen welke zaken dit precies zijn.

Als je beheerdersrechten hebt of als je een daarvoor bevoegde gebruiker bent, controleert ANVA elke dag eenmalig bij het opstarten automatisch of er een nieuwe release is. De melding hiervan is nu verplaatst naar het opstartscherm: “Nieuwe release(s) beschikbaar, ga naar pad HR: [releasenummer].” Daarbij worden alle beschikbare releases getoond, de optie om de releases die in de afgelopen week al zijn gemeld niet te tonen (pad BGG) is niet langer beschikbaar. Eerder kwam deze melding pas na het opstartscherm. De controle wordt nu dus altijd uitgevoerd, er is geen keuze meer om het op een later moment te doen.

Het ophalen van een nieuwe release gaat nog op dezelfde manier, dus via pad HR in ANVA. Vanuit technisch oogpunt is het ophalen van ANVA-releases ‘onder de motorkap’ gewijzigd. Eerder verliep dit proces via het Serviceportaal, vanaf deze release via ANVA Hub.

Tot slot is het nu mogelijk om niet-beheerders rechten te geven om te controleren of er ANVA Backofficereleases zijn en om ze op te halen (pad BGG). Bij de gebruikersinstellingen in dit pad zijn ook tekstuele wijzigingen doorgevoerd, alle verwijzingen naar het ANVA Serviceportaal zijn verwijderd omdat ze niet langer relevant zijn.

Voor meer informatie, zie het ANVA Backoffice-onderwerp Releases inrichten en installeren in de ANVA Help.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief