ANVA browser vervangt Internet Explorer

Microsoft is gestopt met de ondersteuning van hun browser Internet Explorer. Waar deze browser door ANVA automatisch opgestart werd, gebruikt ANVA nu de eigen browser.

De ANVA browser opent in het ANVA-scherm en niet meer in een nieuw venster, waardoor u gewoon in ANVA kunt blijven werken. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de paden voor Aplaza Documenten- en Berichtenservice, het beheer van gebruikersrollen, de inrichting van uw berichtenverkeer, de inrichting van e-ABS en de inrichting van ANVA Mail 2.0.

Op andere plaatsen in ANVA wordt uw standaardbrowser gebruikt, deze opent wel in een nieuw venster (dat is ongewijzigd). Zorg er vanaf deze release voor dat u standaard gebruikmaakt van een andere browser dan Internet Explorer (bijvoorbeeld Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge). U kunt al uw standaardinstellingen controleren via de Windows-instellingen

  • Windows 10: Apps – Standaard apps – Standaard-apps per bestandstype.
  • Windows 7: Windows – Default programs – Associate a file type or protocol with a program. De ondersteuning voor Windows 7 door Microsoft is overigens op 14 januari 2020 geëindigd)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief