Postex-koppeling


Ontzorging bij fysieke en digitale verzending

ANVA-gebruikers met een Postex-koppeling beschikken over volledige en geautomatiseerde ontzorging bij de fysieke én digitale verzending van verzekeringsdocumenten, in de gewenste huisstijl.

ANVA heeft een documentkoppeling met Postex ontwikkeld. Dankzij deze koppeling kan Postex voortaan al uw verzekeringsdocumenten voor u versturen, zowel fysiek als digitaal, in uw eigen huisstijl. Van digitaal verzonden post kunt u ook volgen of deze is gelezen. Op deze manier ontstaat een ‘Straight Through Processing (STP)-straat’ voor al uw document- en informatieverwerking. Hiermee kunt u fors besparen op porto- en verzendkosten én uw bedrijfsprocessen efficiënter maken. Daarnaast kan Postex betaalgemak faciliteren in de vorm van de iDEAL-betaaloptie.

 

Hoe kunt u de koppeling activeren?

Als u gebruik wilt maken van deze functionaliteit kunt u dit bij Postex kenbaar maken en met hen een contract sluiten. Daarna zal ANVA de koppeling bij u activeren. Vervolgens kunt u de koppeling aan de hand van een gebruikershandleiding configureren.

 

Welke documenten kunt u in aan Postex aanleveren?

Met behulp van de ANVA Postex-koppeling kunt u verschillende PDF-documenten eenvoudig aanleveren bij Postex, mits deze documenten in PDF-formaat beschikbaar zijn. De onderliggende inrichting zorgt ervoor dat ze automatisch worden herkend en klaargezet voor Postex. Voorbeelden van aan te bieden documenten zijn:

  • In ANVA gegeneerde PDF-documenten (in ANVA-Documentstore opgeslagen). Belangrijk is dat u gebruik maakt van de instelling ‘’ANVAWord op Server opbouwen’’;
  • Provinciale PDF-formulieren van verzekeraars die in ANVA via Aplaza-DBS worden ingelezen en worden geïndexeerd aan een ANVA-Dossier;
  • PDF-documenten die u zelf op een locatie in de ANVA-Documentstore plaatst en indexeert aan een ANVA-dossier (bijv. gescande post of per e-mail ontvangen post);
  • In PlanetPress opgebouwde PDF-documenten die in ANVA-Documentstore of DDi-iFile opgeslagen zijn.

 

Hoe vindt de aanlevering aan Postex plaats?

De Postex-koppeling maakt gebruik van AFD-mappingbeheer. Het AFD-mappingbeheer moet, voordat u documenten wilt versturen, ingericht zijn. In de relatie-, polis- en pakketdossiers moet u aangeven of de documenten vanuit deze dossiers wel of niet via Postex verzonden moeten worden. Om documenten te kunnen verzenden levert ANVA per document een XML-bijlage met zgn. metadata. Het zippen en verzenden van de documenten inclusief metadata kan door een applicatiebeheerder worden uitgevoerd. De communicatie met Postex gebeurt via een Secure FTP-verbinding; de benodigde inloggegevens hiervoor kunt u bij Postex aanvragen.


Welke informatie ontvangt u van Postex terug?

Als de bestanden bij Postex worden aangeleverd, zullen meteen mutatiebestanden worden opgehaald. Deze bevatten gewijzigde of verrijkte e-mailadressen en/of mobiele telefoonnummers van uw relaties en kunt u in ANVA bij laten werken.

 

Meer weten?

Bekijk Webinar Postex & Thoma

Lees interview Veldhuis Advies

 

 

MEER WETEN OVER DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN ANVA?

Mail of bel ons gewoon even!

033 - 4798200 Mail ons