Efficiënte en klantvriendelijke schadeafhandeling

Wie is EMS? EMS is een onafhankelijk Nederlands softwarehuis met een uniek automatisch schadeafhandelingssysteem: Claimsengine. De Claimsengine maakt het mogelijk om alle schades te melden en bulkschades binnen motorvoertuigen-, inboedel-, mobiele devices, opstal-, aansprakelijkheids- en reisverzekeringen automatisch STP af te wikkelen op basis van de polisvoorwaarden van de verzekerde. Zo blijft er meer tijd over voor grote en/of ingewikkelde schades en wordt de expertise van jouw team voor de juiste zaken en op het juiste moment ingezet.

Het gebruik van de Claimsengine voor ANVA klanten

Claimsengine geeft jou de mogelijkheid om de ideale klantervaring te bieden aan jouw eindgebruikers. Schades kunnen zelf online gemakkelijk en snel worden aangemeld. Bovendien krijgen jouw klanten vervolgens direct inzicht in waar zij aan toe zijn en welke stappen genomen zullen worden om de schadeclaim af te wikkelen.

Naast het aanmelden van schades ondersteunt Claimsengine beslissingen over het (automatisch) uitkeren, herstellen of afwijzen van schadeclaims op basis van de polisvoorwaarden van de verzekerde. Waar het reguliere claimproces om veel papierwerk vraagt, worden bulkschades met behulp van de Claimsengine automatisch doorgezet en worden jouw klanten tijdens het gehele proces op de hoogte gehouden van de voortgang.

Vier redenen om over te stappen op digitale schadeafhandeling

Het gebruik van de Claimsengine maakt het voor alle betrokkenen bij een schade (de verzekerde, schadebehandelaar, schade-expert én de hersteller) mogelijk om vanuit één systeem te werken. Bovendien biedt de Claimsengine:

  • Klantfocus: de communicatie met jouw klanten was nog nooit zo makkelijk, waardoor de klanttevredenheid groeit en klanten loyaler zijn aan jouw bedrijf;
  • Optimalisatie van claims: schademeldingen kunnen snel en gemakkelijk worden behandeld, doordat veel van de benodigde controles automatisch worden uitgevoerd;
  • Consistente naleving van regels: iedere claim wordt behandeld aan de hand van de voorwaarden zoals vermeld in de polis;
  • Continue toegang: middels software as a service kan iedereen de Claimsengine wereldwijd, 24 uur per dag en zeven dagen per week gebruiken.

 

Met de Claimsengine ben jij volledig in control over de schademeldingen van jouw klanten én versterk je jouw positie in de markt. Dat wil jij toch ook? Kijk voor meer informatie op de website van EMS of neem gerust contact met hen op.

Ook partner worden?

Neem contact op met Ronald Rongen
via r.rongen@anva.nl of via 033 4798200

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief