Pilot met DSA in ANVA Backoffice gestart

Kijk nu de demo terug ANVA is gestart met de pilot van de Directe Schadeafhandeling (DSA) voor ANVA Backoffice. Na afronding van de pilot eind september zijn de DSA schadedossiers beschikbaar voor implementatie.

Met Directe Schadeafhandeling (DSA) meldt een consument zijn of haar schade bij een ongeval tussen twee personenauto’s wanneer de consument alleen WA verzekerd is en de tegenpartij aansprakelijk is direct bij de eigen verzekeraar of gevolmachtigde agent. Zo wordt het de consument makkelijker gemaakt om de schademelding snel af te handelen en de vergoeding te ontvangen. Daarnaast kunnen ze terecht bij hun eigen vertrouwde verzekeraar of gevolmachtigde agent en kan jij een hogere toegevoegde waarde bieden aan jouw klant.  

In de ANVA Backoffice release van september wordt het mogelijk vast te leggen dat de schademelding een DSA Verhaal-schade betreft, door een nieuw codeveld in de Algemene Schadegegevens in toe voeren. De indicatie DSA Verhaal wordt opgenomen in NVGA-Volmachtbestanden Financieel en Schade. In ANVA Backoffice wordt het als GA/Verzekeraar ook mogelijk gemaakt om een tweede soort DSA te registreren. Je kan in het schadedossier vastleggen dat het om een DSA Aansprakelijk gaat in de Algemene schadegegevens (code DA). De nieuwe DSA-functionaliteit ondersteunen we met terugwerkende kracht vanaf release 50.P01 en patchen we in alle opvolgende releases.  

Pilot is gestart 

Ondanks dat DSA gereed is, is het belangrijk om de implementatie zonder problemen te laten verlopen. Hierdoor geven we de DSA eerst binnen een aantal pilotkantoren vrij. De nieuwe schadeafhandeling ondersteunen wij vanaf het begin optimaal en zonder workarounds, zodat jij zo min mogelijk extra werk hebt. Als deze pilot afgerond is wordt de DSA-aanpassing voor iedereen beschikbaar. Naar verwachting is dit eind september. Je kunt DSA dus in het vierde kwartaal van 2021 implementeren.  

Wil je graag helpen in de ontwikkeling van onze producten of wil je alvast aan de slag met DSA en deze samen met ons testen? Dat kan. Meld je aan bij product owner Jaap Carlier.

Demo van Jaap en Marc

Kijk hier de demo over Directe Schadeafhandeling.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief