Eerste Safebay-gebruiker Geerts Adviesgroep deelt ervaringen

Interview Alwien Geerts Geerts Adviesgroep is de allereerste Safebay-gebruiker die het messaging platform breder heeft uitgerold en het succesvol toepast in de dagelijkse processen. Tijdens de ANVAfternoon, een evenement voor ANVA medewerkers dat gericht is op kennisdeling, deelde Alwien Geerts zijn eerste ervaringen. Een waardevolle sessie. We delen Alwien’s ervaringen graag met jullie.

Ook Alwien worstelde met de problematiek die de AVG met zich meebracht. Hij was daardoor al langere tijd op zoek naar een geschikte oplossing waarmee hij veilig en op een makkelijke manier met zijn klanten kan communiceren. Bestaande oplossingen bleken te complex of niet veilig genoeg. ‘Safebay is dat wel. Het is precies wat ik al die tijd zocht’, aldus Alwien. ‘Toen ik in juni het bericht van ANVA over de introductie van Safebay voorbij zag komen heb ik niet eens de tijd genomen het hele verhaal te lezen. Ik heb me direct gemeld. “Doe mij dat maar”, zei ik tegen ANVA. En zo werd ik de eerste gebruiker die Safebay in gebruik nam voor het hele kantoor’, vertelt hij.

Groepschat voor hypotheekdossiers

De hypotheekafdeling van Geerts Adviesgroep is als eerste begonnen om Safebay te testen bij zeven hypotheekdossiers. ‘We hebben er bewust voor gekozen om te starten met de hypotheekdossiers omdat die de meeste privacygevoelige informatie bevatten. Voor iedere case starten we een groepschat op. In die groepschat zitten twee adviseurs, twee backoffice medewerkers en de klanten, vaak zijn dat twee personen’, legt Alwien uit. ‘We leggen de klant vooraf goed uit waarom wij het belangrijk vinden om Safebay te gebruiken en waarom dit veiliger is. Klanten begrijpen dat heel goed en ze waarderen het ook. Sterker nog, er was één klant waarbij onze offerte €300,- duurder was dan die van de concurrent. Die klant heeft tóch voor ons gekozen, vanwege feit dat wij Safebay gebruiken en zó zorgvuldig met zijn privacy omgaan.’

Sneller reageren

Ook de medewerkers van Geerts Adviesgroep zijn volgens Alwien laaiend enthousiast over Safebay. ‘We merken dat het compleet maken van het dossier veel sneller verloopt. Je communiceert minder formeel via Safebay, dat maakt het makkelijker en sneller en de klant reageert daardoor ook sneller. Een klein nadeel is wel dat de klant zelf daardoor óók eerder een reactie terug verwacht’, geeft Alwien aan. Hij vertelt daarbij dat dat één van de redenen is waarom hij Safebay niet voor álle communicatie in wil gaan zetten, maar alleen voor de complexe dossiers en producten. ‘We bieden de klant hiermee een extra middel en kunnen hem of haar bedienen op de manier die het best bij hen past.’

Geen discussie

Het voordeel van het gebruiken van groepschats vindt Alwien dat de adviseurs op deze manier goed kunnen volgen wat er op de backoffice gebeurt en andersom. ‘Het geeft je veel inzicht in de werkzaamheden en voortgang. Daarnaast vinden we het erg prettig dat je op deze manier met twee klanten tegelijkertijd kunt communiceren. Safebay houdt bij wie welk bericht heeft gelezen en zo ontstaat er achteraf nooit discussie of mensen wel of niet allebei zijn geïnformeerd.’ Alwien heeft nog wel een aantal wensen met betrekking tot Safebay. Zo zou hij bijvoorbeeld graag willen dat de exports van de chats automatisch in ANVA kunnen worden opgeslagen. ‘Maar het belangrijkste is dat wij veilig kunnen communiceren met onze klanten. Dat is nu klaar en het werkt perfect! Die kleine extra handmatige handeling nemen we dan graag voor lief’.

Wilt u ook zorgeloos vertrouwelijke gegevens uitwisselen met uw klanten? Niet alleen omdat de AVG dat vereist, maar simpelweg omdat u de privacy van uw klanten net zo belangrijk vindt als die van uzelf? Kies dan voor Safebay, de volgende stap in veilige communicatie met uw klanten.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief