Een vernieuwd productportfolio

De servicedesk vertelt Als softwareleverancier is het belangrijk om een duidelijk productportfolio te hebben en een juiste verbinding daarvan naar onze teams en jullie als klant. Tot voor kort was onze organisatie vooral ingedeeld op basis van techniek: Cobol, Java, Blueriq... of ANVA Backoffice, Rules en ANVA Hub. Een indeling die ver afstaat van hoe jullie als klant met ons product werken. De techniek of de naam van de oplossing maakt voor jullie werk niet uit, het proces is daarentegen veel belangrijker. Dat is een van de redenen dat we het bij ons over een nieuwe boeg hebben gegooid. In deze blog geef ik jullie graag een kijkje in deze nieuwe indeling.

Als wij intern kijken naar de roadmap en praten over wat we gaan maken dan hebben we het sinds augustus over deze onderdelen:

  • CRM (relatiebeheer: opvoeren van relaties, Microsoft 365 en Safebay-integratie om te communiceren, bestandsbeheer en ANVA Flow)
  • Financieel (alles met betrekking tot de financiële administratie)
  • Contracten (contractbeheer: het registreren van contracten, maar ook het verrijken van de contracten middels koppelen als RDC, VPI, UBO en het prolongeren van contracten en registreren van schades)
  • Content (beschikbaar stellen van productschermen (UIV), voorwaarden & clausules, pakketkorting en tarieven op basis van een samenwerking met verzekeraars)
  • Management & Data (het ontsluiten en managen van data via API’s en BI-tools (Hippoline) en het beheer van gebruikers en organisaties op ANVA Hub)
  • Diensten (het uitvoeren of begeleiden van conversies/migraties, Service Level Management, functionele en technische audits, adviestrajecten om processen te verbeteren bij jullie als klant, het installeren van releases en het helpen bij back-up problemen)

Onze productteams zijn hierop aangepast en bestaan nu uit: een product owner, ontwikkelaars, een scrummaster, supportmedewerkers, consultants, en een accountmanager. We werken sinds 1 augustus dus allemaal in een nieuw team, waarmee we jullie als klant dichter bij de ontwikkelingen willen brengen. Dat is ook de reden van we support.anva.nl in een nieuw jasje hebben gestoken. Ook daar kies je nu niet voor een techniek/product, maar voor een proces. Je kan hierbij kiezen voor ‘Contracten en schades’, ‘Klantbeeld en communicatie’, ‘Polisschermen, voorwaarden en clausules’, ‘Management en data’ en ‘Diensten’.

Best even wennen voor jullie als klant en voor ons als Servicedesk, maar wel een belangrijke verandering. Dit stelt ons namelijk beter in staat om jullie feedback in de vorm van serviceaanvragen en incidenten mee te nemen de teams in. Omdat we daar alle disciplines bij elkaar hebben, kunnen we kijken wat we moeten doen om vragen te voorkomen (duidelijkere interfaces, instructievideo’s, betere documentatie etc.) en fouten snel op te lossen. Als uit een nieuwe oplossing veel incidenten komen, dan wordt het team gedwongen om na te denken wat ze gaan verbeteren bij een volgende ontwikkeling om te voorkomen dat ze zelf het werk weer terugkrijgen. Dit was voorheen veel minder het geval, omdat oplossingen door meerdere teams werden gebouwd als we verschillende technieken nodig hadden om het op te leveren.

Op de Servicedesk pakken we uiteraard iedere melding op, ook als deze onder het verkeerde kopje is aangemeld. Wij zien dat binnen 24 uur en hangen hem dan voor je om. Maar heb je feedback over de nieuwe indeling, mail die gerust naar mij. Van een aantal klanten heb ik reeds feedback ontvangen. Die gaan wij zo goed mogelijk verwerken.

Participeren in de sprintreview

Omdat in ieder team twee of drie collega’s van de Servicedesk meedraaien, weten we wat waar wordt gemaakt en kunnen we de input iedere ochtend meenemen de teams in tijdens de ochtendstart. Als klant kun je ook rechtstreeks je input leveren aan het team door deel te nemen aan de reviews. Hierin laten we zien waar de voorgaande twee weken aan is gewerkt en vertellen we wat we de komende twee weken gaan doen. Wil je een keer in een van de teams meekijken? Laat het ons dan weten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief