Audascan360 nu beschikbaar in ANVA Backoffice

Audascan360, de volledig vernieuwde voertuiginformatie van Solera, is gereed voor gebruik in Backoffice. Met de Audascankoppeling is het mogelijk voertuiginformatie te krijgen op basis van kenteken of het type auto. Audascan360 bevat extra informatie om de premieberekening en het acceptatieproces nog verder te vereenvoudigen.

Met Audascan360 beschik je over gestandaardiseerde informatie over de aanwezigheid van ADAS-systemen, een indicatie van recente schade en de meldcode. Audascan360 is uit te breiden met twee modules:
– diefstalmodule: met onder andere informatie over aanwezigheid van een KIWA-SCM alarmcertificaat, diefstalfrequentie en diefstalgevoeligheid
– reparatiemodule: met onder andere gemiddelde reparatiekosten en schadefrequentie op merk en modelniveau.

Deze nieuwste versie bevat extra informatie waarmee het risico beter inzichtelijk gemaakt wordt en biedt voordelen ten aanzien van het premieberekening- en acceptatieproces. Audascan360 maakt het mogelijk het acceptatieproces in ANVA Backoffice strakker in te richten. Stel bijvoorbeeld een regel in om contracten af te wijzen op het moment dat de risicofactor boven een bepaalde waarde uitkomt. Door de implementatie in ANVA Hub is de continuïteit van Audascan360 gewaarborgd en biedt het mogelijkheden voor de toekomst.

Audascan360 instellen

Om gebruik te kunnen maken van Audascan360 is een overeenkomst met Solera nodig. Als dat is geregeld wordt het bestaande bedrijfscertificaat uitgebreid met autorisatie voor Audascan360 én de modules waarvoor je hebt gekozen. Per afgenomen module ontvang je extra informatie. Zo kun je zelf bepalen welke informatie wel en niet noodzakelijk is voor jouw bedrijf. Ontvang meer informatie over de mogelijkheden via cco@solera.nl.

Als je eenmaal het certificaat hebt, kun je deze zelf op Hub toevoegen bij jouw organisatie. Daarnaast moet ervoor gekozen worden om gebruik te maken van Audascan360. Deze activatie kan je zelf uitvoeren. Aangezien dit gebeurt in jouw eigen omgeving kunnen wij deze certificaten niet voor je activeren, daar hebben we namelijk gevoelige informatie als jouw wachtwoord voor nodig. Gelukkig is het activeren van een certificaat gemakkelijk en snel te doen. Lees hoe je Audascan360 kan toevoegen op ANVA Hub door onder de helpknop te kiezen voor Beheer Koppelingen en daaronder ‘inrichting voertuigkoppeling‘ of bekijk de instructievideo.

Kom je er toch niet helemaal uit? Dan staat onze servicedesk uiteraard klaar voor vragen. Heb je verdere vragen over deze of andere koppelingen, neem dan contact op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief