Coen van Ham als nieuwe voorzitter RvC

Woensdag 6 mei is tijdens de aandeelhoudersvergadering van ANVA goedkeuring gegeven aan enkele wijzigingen in haar Raad van Commissarissen (RvC). Wim Diepenbroek treedt na 5 jaar terug en Coen van Ham treedt toe tot de Raad in de functie van voorzitter. Wim Heeres die de afgelopen jaren deze rol heeft vervuld blijft op verzoek actief om zijn opvolger goed in te werken.

Coen van Ham is al bijna 30 jaar actief in de verzekeringsbranche, veelal in bestuurlijke functies. Hij startte na zijn studie rechten en de vervulling van zijn militaire dienstplicht zijn carrière bij AEGON. Daar vervulde hij diverse managementfuncties, onder andere als algemeen directeur van Nedasco. In 2007 stapte hij over naar het intermediair als directeur van Kettlitz & Deenik anno 1892, later Kettlitz Wulfse. Na de overname van Kettlitz Wulfse is hij sinds begin 2017 directeur van Vanbreda Nederland. Hij was bestuurslid en voorzitter van de NVGA en voorzitter van de Noordeloos Groep, inmiddels NLG.

Over zijn aantreden als voorzitter zegt Coen van Ham: “Ik ben vereerd met het verzoek toe te treden tot de Raad van Commissarissen. ANVA vervult een onmisbare rol in de bedrijfsvoering van een zeer groot deel van het intermediair in Nederland en heeft een ijzersterke en leidende positie in het volmachtkanaal. Ik kijk er naar uit als commissaris een bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Juist in de aankomende periode, waarin onze markt in hoog tempo verandert en ANVA daarop inspeelt door hét verbindende platform voor adviseurs en gevolmachtigden, groot en klein, te gaan worden. Klanten vertrouwen mede op de technologische ontwikkelingen van ANVA om hun doelen te kunnen behalen.”

We bedanken Wim Diepenbroek voor zijn inzet in de RvC. Tijdens zijn periode als toezichthouder heeft hij in het bijzonder veel aandacht gegeven aan de tevredenheid en betrokkenheid van ANVA-gebruikers. De RvC bestaat nu uit Coen van Ham (voorzitter), Wim Heeres en Gerrit Oosterhof.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je in voor de ANVA nieuwsbrief