ANVA & DevOps

Samen betrokken in het ontwikkelproces

 

In 2016 startte ANVA met DevOps, oftewel software ontwikkelen in breed samengestelde teams waarin software engineers en mensen uit de operatie (consultants, supportmedewerkers, sales) nauw samenwerken. Ervaringen en behoeften van gebruikers worden zo nog beter verankerd in het ontwikkelproces.

 

BETROKKEN TIJDENS HET HELE ONTWIKKELPROCES

Supportmedewerkers en consultants worden nu tijdens het hele ontwikkelproces betrokken, in plaats van alleen aan het begin en op het einde. Zij zorgen ervoor dat de ervaringen en wensen van onze gebruikers worden ingebracht en toetsen of de ontwikkelde functionaliteit in het gebruik de toegevoegde waarde biedt die ANVA voor ogen heeft. Alle disciplines zijn dus van het begin tot het einde verantwoordelijk voor de functionele oplossingen met bijbehorende software. Ook als er bugs ontstaan of er problemen zijn tijdens de implementatie blijft hetzelfde team hiervoor verantwoordelijk.

 

GEBRUIKERSERVARINGEN EN BEHOEFTEN STEVIG VERANDERD

De software engineers zijn dus niet alleen meer verantwoordelijk voor het opleveren van werkende software, maar ze zijn - samen met de operationele teams - verantwoordelijk voor het uitleveren van software waarmee ANVA-gebruikers resultaten kunnen behalen en die ook in de toekomst blijft aansluiten bij de wensen en behoeften. Op deze manier verbetert ANVA niet alleen de kwaliteit van de software maar ook de samenwerking en de productiviteit. Door deze intensievere samenwerking tussen software ontwikkeling en operations verankeren wij dat de gebruikerservaring en –behoeften de rode draad blijven gedurende het hele proces. Uiteindelijk zal DevOps er bovendien voor zorgen dat we onze klanten sneller kunnen voorzien van nieuwe software.

MEER WETEN OVER DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN ANVA?

Mail of bel ons gewoon even!

033 - 4798200 Mail ons