ANVA & Blockchain

Dat internet onze branche totaal heeft veranderd, is geen nieuws: nieuwe bedieningskanalen, andere verdienmodellen en mondigere consumenten. En een nieuwe revolutie heeft zich alweer aangediend: blockchain, een uit Bitcoin voortgekomen technologie die een grote impact kan krijgen op (financiële) transacties.

Volgens sommige experts kunnen met blockchain-technologie activiteiten van banken, notarissen en accountants voor een belangrijk deel worden geautomatiseerd. Er ligt dus nog volop werk in het onderzoeken van toepassingsmogelijkheden van blockchaintechnologie in de financiële sector in het algemeen en de verzekeringsbranche in het bijzonder.

Het is daarbij zaak om te focussen op de kansen die blockchain biedt, zonder daarbij klakkeloos mee te gaan in de blockchain-hype. De verleiding is groot om ‘iets’ met blockchain te willen doen, zoals de verleiding een decennium geleden ook groot was om ‘iets’ met sociale media te doen.

ANVA experimenteert met de praktische toepassingen van blockchain-technologie. Op deze pagina doen we verslag van de stappen die we op dit gebied zetten en delen we de inzichten die we daarbij op doen.

 

WHITEPAPER| Blockchain, gamechanger of hype?

In juni 2016 schreef ANVA onderstaande whitepaper over blockchain. Via onderstaande downloadbutton kunt u deze vrijblijvend bekijken (Pdf).

Download whitepaper

 

VLOG | De Uber voor de verzekeringsbranche?

Nog niet, vertelt ANVA's strategisch directeur Justin Schlee in zijn nieuwe videoblog. Maar met ontwikkelingen als peer-to-peer platforms, smart contracts en blockchain is dat volgens hem een kwestie van tijd. Onder het motto 'De Uber voor de verzekeringsbranche?' verzorgde Justin op 22 september jongstleden een sessie tijdens het Risk Forum voor Verzekeraars. Met behulp van een door hemzelf bedachte 'blokkendoos' van ge-3D-printe elementjes legde Justin uit hoe in zijn ogen de toekomst van de verzekeringsbranche er uit ziet.

MEER WETEN OVER DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN ANVA?

Mail of bel ons gewoon even!

033 - 4798200 Mail ons