AFD-mappingbeheer


Betere performance, minder onderhoud

ANVA heeft zijn externe koppelingen voorzien van een compleet nieuwe basis. Met deze op SIVI’s AFD-standaard gebaseerde software wordt gegevensuitwisseling tussen het ANVA-pakket en externe partijen sneller, robuuster en gebruiksvriendelijker. Vanaf ANVA’s september-release werken VPI en BRE Tariferen en Accepteren alleen nog via AFD-mappingbeheer.

Om premies op te halen en polis- en schadegegevens uit te wisselen, maken tientallen ANVA-producten, van ADN en BRE tot VPI en Vergelijk & Sluit, gebruik van door de Stichting SIVI ontwikkelde standaarden, zoals GIM (Generieke Interface Manager) en de AFD (All Finance Datacatalogus). AFD-mappingbeheer is de module die informatie van maatschappijen en andere externe partijen ‘vertaalt’ naar de ANVA-software en andersom. 

Met de nieuwe AFD-vertaalmodule is de basis onder ANVA's koppelingen robuuster, sneller en eenvoudiger in te richten en te beheren. De voordelen van deze nieuwe software zijn talrijk. De communicatie wordt bijvoorbeeld verder gestandaardiseerd. Koppelingen worden centraal beheerd, waardoor ANVA-gebruikers veel minder labels handmatig hoeven te koppelen. Bovendien kunnen AFD-updates door ANVA sneller worden uitgeleverd. Zelfs direct, als dat noodzakelijk is. Nieuwe koppelingen kunnen op deze manier veel sneller en gemakkelijker worden aangesloten. Zo kunnen meer en kwalitatief betere gegevens via de keten worden uitgewisseld en verbetert de bruikbaarheid van de data in de keten. Ook verdwijnt de noodzaak om vrije labels te gebruiken. Ook de inrichting van koppelingen wordt aanzienlijk eenvoudiger. Het beheer vindt plaats op één centrale plek in ANVA, met een intuïtieve user interface die hetzelfde is voor alle koppelingen die we hebben vernieuwd en nog gaan vernieuwen. Het vernieuwde transactieproces is transparanter, waardoor eventuele fouten sneller aan de oppervlakte komen en sneller opgelost kunnen worden, vaak óók door de gebruiker zelf. De nieuwe software is stabieler en levert een aanzienlijk betere performance.

De voordelen op een rij:

  • Zuivere informatie: standaardisatie in gegevenskoppelingen levert betrouwbaarheid, voorspelbaarheid en zuivere premieberekeningen op.
  • Tijdwinst: de koppelingen die via AFD-mappingbeheer werken zijn snel.
  • Nog meer tijdwinst: na de initiële inrichting bent u nauwelijks nog tijd kwijt aan het inrichten en onderhouden van AFD-koppelingen. Vrije labels zullen bijvoorbeeld steeds minder nodig zijn voor VPI-producten. De gegevenskoppelingen worden bovendien op één plaats bijgehouden en kunnen vervolgens door meerdere koppelingen in ANVA worden gebruikt.
  • Altijd up-to-date: ANVA distribueert wijzigingen in de koppelingen tussen AFD en ANVA los van software-updates, direct beschikbaar voor gebruik, via de module Contentdistributie.

Meer weten?

VPI en BRE Tariferen en Accepteren werkt sinds de september-release van 2016 alleen nog via AFD-mappingbeheer. Wilt u hier als gebruiker meer over weten? Kijk dan in de ANVA Help via het serviceportaal, of neem contact op met onze servicedesk.

MEER WETEN OVER DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN ANVA?

Mail of bel ons gewoon even!

033 - 4798200 Mail ons